I vårt sted

Astrid har hatt et langt og skjørt vennskap med Eva. Nylig har hun også møtt Sara, og et nytt vennskap skal defineres. De leter alle tre etter noen å dele tiden sin med. Iblant tror de at de kan være noe for hverandre, at de kan bety noe i hverandres liv, andre ganger glipper det.

I vårt sted er et nærgående og sårbart stykke om å nærme seg andre, både fremmede og personer i egen familie. Det handler om å kunne kjenne seg igjen i en annen og bli til gjennom den andres blikk. Det handler også om den underliggende frykten for å være utbyttbar, å velges bort, å bli alene.

«... Lygres stykker fortjener å bli lest som god litteratur. (...) Arne Lygres trekantdrama gir innsikt i hvordan venner former hverandre, på godt og vondt. (...) Det er sjelden å se relasjoner mellom mennesker bli plukket fra hverandre og satt sammen igjen på så intense måter som I vårt sted. (...) Lygre skriver på en forunderlig måte inn selve tidas forløp i teaterteksten. En akutt erfaring av å være i live utspiller seg mellom de tre hovedpersonene - i form av sorg over tapt tid, manglende evne til å være til stede i nåtid, eller forventing om kommende tid. Det er en fryd å lese. (...) Å få lese hvordan Arne Lygre skaper stadig nye kombinasjoner mellom tre venner, utgjør på sett og vis den fjerde gaven, i form av en tekst til enhver som vil lese og lære.» Tom Egil Hverven, Klassekampen