Amygdala

Ta vare på det jeg har skrevet og del med så mange du kan. Ikke fordi ordene kan trøste, men du som overlevde kan lære noe. Noe du allerede vet, men ikke forstår. Vi mennesker er primater, vi er rovdyr, hensynsløse predatorer. Jeg var drosjesjåføren som fikk overlevert et visittkort. Det dalte ned i forsetet i min blå taxi, og lå der like uskyldig som min egen uforstand. Så gikk alt til helvete.

Amygdala sklildrer den perfekte storm hvor pandemien muterer, økonomien kollapser, folk sulter og stormaktene truer hverandre. Tolv ressurssterke mennesker velger seg ei øy på kysten av Helgeland der de forsøker å få et levelig liv under ragnarok. De må skaffe seg mat, unngå sykdom og samtidig bygge et forsvarsverk som hindrer invasjon. En høyaktuell fortelling som vil nå mange lesere med kunsten å overleve. Her er det humor, intriger, spenning og kjærlighet.

Etter fire romaner har Bjørn Johnsen opparbeidet seg til å bli den nye spennende forfatterstemmen fra Nord-Norge. Du kan formelig lese landsdelens ville natur gjennom bøkenes galleri av personligheter. Iskald kulde og steile fjell, men også lune havner. Og plottene er så uventet at når du aner hvor det går, blir du garantert overrasket.

Omslaget til Amygdala er laget av kunstner Elisabeth Werp.