Wergelands åre til Poesidigg og Henning H. Bergsvåg

Prisen ble gitt til bergenspoeten av styreleder i Norsk Forfattersentrum, Alfred Fidjestøl, på fredagens årsmøtet på Månefisken i Oslo.

Foto: Norsk Forfattersentrum

Wergelands åre er en hederspris innstiftet av Norsk Forfattersentrum, og tildeles en person eller institusjon som har gjort en fortjenestefull innsats innen formidling av poesi. Det skal godt gjøres å finne en mer verdig vinner enn Henning H. Bergsvåg og hans Poesidigg-konsept. Som det står i juryens begrunnelse:

I ti år har hen drevet nyskapende og engasjerende formidling av poesi gjennom opplesninger, samtaler og DJ-sett først og fremst på Cafe Opera i Bergen, men også som omreisende poesi-isbryter på ulike festivaler landet rundt. Store navn fra inn- og utland har deltatt, samtidig som nye og upubliserte stemmer har fått mulighet til å lese opp på samme scene. De to seneste årene har [konseptet] også tatt steget inn i podkastsfæren, hvor en lang rekke poeter har ført gode, innsiktsfulle samtaler – med poesien i sentrum. Konseptet har utvilsomt hatt mye å si for poesimiljøet i Bergen, og dessuten skapt konstruktiv sjalusi og smitteeffekt i andre deler av landet. Det er en stor glede endelig å kunne overrekke Wergelands åre til Henning H. Bergsvåg og Poesidigg.

Åren skal henge hos svigerforeldrene

Vinneren av Wergelands åre får faktisk med seg en av Wergelands ro-årer som «vandrepokal». Ulike prisvinnere har valgt ulike løsninger for oppbevaring av åren, Henning H. Bergsvåg forteller at planen er å henge den opp hos svigerforeldrene:

– De har allerede et bord som Sigrid Undset har sittet ved, så der passer den godt!

Medlemmer som er nemnde i denne saka

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene