Forfattere lager julemarked i Oslo

I desember samles en rekke forfattere for å selge bøkene sine i Rådhusgata 24 og på kulturbaren Juret i Vika.

Foto: Mel Poole on Unsplash

Erle Marie Sørheim Foto: Kagge forlag

– Etter debatten Agnar Lirhus satte i gang, syntes jeg det var på sin plass å forsøke å promotere oss selv litt samlet, gjøre noe positivt i stedet for å bare konstatere hvor enspora bokhandlene er, sier Erle Marie Sørheim.

Sammen med Bjørn Gabrielsen er Sørheim initiativtaker til Facebook-gruppa «Jul i Bokmakergata» som nå materialiserer seg i to pop up-bokhandler:

I Rådhusgata 24 lørdag 10. desember fra kl 11.00-16.00, og på kulturbaren Juret i Vika lørdag 17. desember fra kl 12.00-17.00

Prøver å få til mer

På lista over forfattere som skal selge bøkene sine finner vi i skrivende stund Hilde Østby, Torgrim Eggen, Inger Merete Hobbelstad, Anne Gunn Halvorsen, Kjetil Stormark, Ingrid Brekke, Per Asbjørn Risnes Jr. og Svein Tore Bergestuen.

– Ideen min var at så mange av oss forfattere sitter på lager av egne bøker, som bokhandelen ikke satser på, forklarer Sørheim og legger til at de også forsøker å få til en utestand en dag, men at dette forløpig ikke er godkjent på av Oslo kommune.

«Jul i Bokmakergata»

Initiativet har altså blitt til i Facebook-gruppa «Jul i Bokmakergata».

– Det var veldig mange forfattere som viste interesse raskt, noe som var veldig hyggelig! Jeg opplever at folk ønsker seg slike ekstraopplevelser, og at hvis de møter forfatterne, blir de langt mer tilbøyelige til å kjøpe noe annet enn bestselgerne, sier Sørheim.

Facebook-arrangementene til «Jul i Bokmakergata» finner du her:

10. desember: https://www.facebook.com/events/541427791132856/

17. desember: https://www.facebook.com/events/457406816412541/

Medlemmer som er nemnde i denne saka