22 nye medlemmer i januar

Blant de 22 nye medlemmene i Norsk Forfattersentrum finner vi sakprosaforfattere, barnebokforfattere, novellister, poeter og romandebutanter.

Nestleder i Norsk Forfattersentrum, Marit Eikemo, snakker til Norsk Forfattersentrums debutanttreff i desember 2023. Vi er glade for å se at flere av deltakerne allerede har blitt medlem! Foto: Espen Gees

Alle medlemmer i Norsk Forfattersentrum har sin egen side i Forfatterkatalogen her på forfattersentrum.no. Her kan du sende forfatterne forespørsler om oppdrag som foredrag, litterære samtaler og skolebesøk. Nå er altså 22 nye forfattere lagt til i Forfatterkatalogen.

De nye medlemmene er ...

Ghulam Abbas som tidligere var leder av B-gjengen og som i 2022 gav ut boka Gudfaren – Om B-gjengen, integrering og livet i den kriminelle underverdenen (Cappelen Damm) sammen med journalist Kjetil Stensvik Østli.

Eivind Aalen Øi som debuterte som poet med diktsamlingen Sy oss inn i duken (Cappelen Damm) i 2023.

Didrik Dyrdal som debuterte med novellesamlingen Atomdrømmer  (Cappelen Damm) i 2023.

Kamilla Danielsen som har fått mye oppmerksomhet for romandebuten Diskomus på venteværelset (Tiden, 2023).

Anne-Maren Hammerbeck som debuterte som poet med Origo (Tiden) i 2023.

Gjendikter Hedda Vormeland aktuell med Marieke Lucas Rijnevelds Spisskarvekløyvere (Solum Bokvennen, 2023).

Fotokunstner Marthe Bleu som i 2023 debuterte som forfatter med romanen Dykkerklokken (Gyldendal).

Illustratør Trond Bredesen som møtte unison hyllest fra kritikerne for tegneserieboka Mora mi (No Comprendo Press) i 2023.

Emma Gullberg som debuterte som barnebokforfatter med den første boka i serien om Vilda Virvelvind i fjor: Vilda Virvelvind - RETT hjem fra skolen (Gyldendal, 2023).

Journalist i Stavanger Aftenblad Arild Inge Olsson aktuell med sakprosaboka Den lange uken – En grenseløs reise i Midtøsten (Hertervig, 2023).

Eirik Brazier som er historiker og har gitt ut flere sakprosabøker om både første og andre verdenskrig.

Gunn Marit Nisja som debuterte allerede i 2011 med den Bokhandlerpris-nominerte romanen Naken i hijab, og etter det har gitt ut en rekke populære bøker.

Elisabeth Vallevik Engelstad som er aktuell med biografien Elisabeth Meyer: reporter i grenseland (Solum Bokvennen, 2023) om den makeløse Elisabeth Meyer.

Tegneserieskaper, illustratør og barnebokforfatter Martin Ernstsen kanskje mest kjent for tegneserieromanen Men hvem er du? (Gyldendal, 2023) og tegneserieadaptasjonen av Knut Hamsuns Sult (Gyldendal, 2019).

Essmat Sophie som på norsk har gitt ut gjendiktingen I stormens øye (Dreyer, Lyrikk, 2013).

Oddrun Midtbø som har gitt ut flere sakprosabøker, blant annet Harastølen. Heimen for dei utstøtte (OMI forlag, 2023) om tuberkulosesanatoriet, det psykiatriske sykehuset, asylmotaket, skrekkfilmsettet og hotellet Harastølen i Luster.

Elin Killie Martinsen som har skrevet om å leve med kreft i sakprosaboka PUST! (Spartacus, 2023).

Ingeborg Breines som har hatt en rekke verv i både nasjonal og internasjonal fredsbevegelse, jobbet for Unesco og blant annet gitt ut Fredskultur. Utopi eller sikkerhetspolitisk alternativ? (Orkana 2023).

Kenneth Mydland som i 2023 debuterte med romanen Da Kurt Cobain stjal musikken (Calidris forlag).

Marianne Helene Storjord som har gitt ut sakprosaboka Hvisken fra nord - kjærlighet og kulturelle oppdagelser (ČálliidLágádus, 2023)

Hanna Hånes som er aktuell med sakprosaboka Det farlige oljeeventyret - historien om hval- og fiskefett i margarinen (Orkana, 2023).

Viviann Kjelland som har gitt ut Studer smartere – Studieteknikker som faktisk virker! (Cappelen Damm, 2023) for deg som strever med å huske pensum og jobber du masse uten å få gode nok resultater.

Søke medlemskap?

Har du gitt ut bok og ønsker å bli medlem i Norsk Forfattersentrum, finner du mer informasjon og søker her!

Oppdater siden din i Forfatterkatalogen!

Er du allerede medlem og ønsker å oppdatere siden din i forfatterkatalogen med ny informasjon, kan du gjøre det her.

Trenger du hjelp med å finne rett forfatter til oppdraget ditt?

Vi hjelper deg gjerne! Du finner kontaktinformasjon til alle ansatte her. Kontakt gjerne ditt nærmeste avdelingskontor!

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene