Sørlandskontoret inngår samarbeid med hotell i Lillesand

Norsk Forfattersentrum Sørlandet og Hotel Norge i Lillesand skal samarbeide om spennende forfattermøter på hotellet i år.

Hotell Norge i Lillesand. Foto: hotellnorge.no

Publikum kan vente seg en rekke gode forfattere som skal snakke om bøker, skriving og temaer de skriver om. Allerede i morgen 25. januar kommer Linn Ullmann til hotellet, men i løpet av våren kan publikum i Lillesand også møte Birger Emanuelsen, Gaute Heivoll, Mirjam Kristensen, Trude Marstein og Monica Isakstuen.

Kulturhotell

Hotell Norge markedsfører seg som «Kulturhotellet
midt i Lillesand» og har ambisjon om å være et sted der du kan senke skuldrene. En perfekt arena for litteraturarrangementer med andre ord.

– Ja, det blir gøy å ha arrangement i Lillesand igjen, sier Irene Gressli Haugen, avdelingsleder for Norsk Forfattersentrum Sørlandet. – Publikum i Lillesand er et veldig fint publikum, og Hotel Norges lokaler lager en spesiell ramme rundt litteraturarrangement. Når hotellet serverer suppe i forbindelse med arrangementene, legger de godt til rette for at publikum også kan ha gode samtaler rundt bordene.

– Et kjent sitat om lesing, er det at vi leser for å vite at vi ikke er alene, legger Gressli til. – Vi leser bøker og kjenner igjen noe av oss selv, eller får utvidet hvordan vi tenker om andre mennesker og om livet. Litteraturarrangementer kan i tillegg by på et fysisk fellesskap, et møte med forfatter, men også andre publikummere, som vil ta et steg ut av hverdagens kjas og mas, og fordype seg i noe som kan oppleves viktig.

Også prosjektleder for kultur ved hotellet, Vanja Sodefjed Kjærnes, er glad for samarbeidet:

– Det er en glede at vi nå har fått til et nytt prosjektsamarbeid med Norsk Forfattersentrum. Vi gleder oss til å presentere en serie med spennende litterære samtaler i året som kommer. Disse blir et fint og viktig tilskudd til vår kulturelle satsning på hotellet.

Avhengig av eksterne midler og samarbeidsprosjekter

Norsk Forfattersentrum har på grunn av stram økonomi, svært begrensede midler til å lage egne arrangementer i 2024. Vi er derfor avhengig av samarbeid som dette, og svært takknemmelig for at Agder fylkeskommune også har bidratt med økonomisk støtte til arrangementsserien!

Linn Ullmann først ut

Linn Ullmann på scenen som festspilldikter under De Litterære Festspill i Bergen i 2022. Foto: Eva Lene Gilje Østensen

Første arrangement i serien går altså av stabelen allerede i morgen 25. januar i form av en litterær samtale med Linn Ullmann. Les mer om det her!