Priya Bains ny Vinduet-redaktør

Forfatter Priya Bains tar over redaktøransvaret for vinduet.no.

Den nye Vinduet-redaktøren får Festspilldikterstipendet av Festspilldikter Linn Ullmann under De litterære festspill i 2022. Foto: Eva Lene Gilje Østensen, Norsk Forfattersentrum

På tampen av 2020 annonserte Gyldendal forlag at Simen V. Gonsholt og Ola Innset hadde fått ansvaret for å gjøre det tradisjonsrike litteraturtidsskriftet Vinduet heldigitalt. Litt over tre år senere er jobben gjennomført, og Priya Bains tar over redaktøransvaret for vinduet.no.

Bains debuterte som poet i 2021 med Med resten av mine hender (Forlaget Oktober). Boken ble nominert til Tarjei Vesaas debutantpris, og under De litterære festspill i Bergen, fikk Bains Festspilldikterstipendet av Festspilldikter Linn Ullmann.

– Jeg er veldig glad og ser fram til å ta fatt på arbeidet som redaktør, sier Priya Bains til Bok365. – Verden brenner og ytringsfriheten er under press mange steder, særlig etter at krigen på Gaza brøt ut. Målet som tidsskriftredaktør må være å insistere på de lange tankerekkene. Under min redaktørperiode håper jeg at Vinduet blir fullt av nysgjerrige, åpne og kritiske tekster som har blikket vendt ut mot verden.