Ord i lunsjen

Lei av å spise lunsjen alene?

Sett på kaffetrakteren! Spis sammen med oss og bli kjent med en forfatter samtidig!

I Ord i lunsjen møter du ti forfattere fra hele landet. Videosnuttene er passe lange for lunsjpausen. Vi presenterer et vidt spekter av litterært innhold fra medlemmene våre, i spiselige doser. Temaene vil strekke seg fra samfunnsaktuelle problemstillinger og historie, til helikopterturer og forfatternes egne skrivetriks.


Sendeplan

Alle videoer publiseres kl. 10.30 på nettsida vår og Facebook. Videoene ligger tilgjengelige ut dagen.

Onsdag 19. mai: Stig Beite Løken
Onsdag 26. mai: Wencke Mühleisen
Fredag 28. mai: Terje Dragseth
Mandag 31. mai: Anne Bitsch
Onsdag 2. juni: Susanne Hætta
Fredag 4. juni: Kristine Tofte
Måndag 7. juni: Torgeir Ekerholt Sæveraas
Onsdag 9. juni: MiRee Abrahamsen
Fredag 11. juni: Sumaya Jirde Ali
Mandag 14. juni: Berit Rødstøl

Fredag 28. mai

Ord i lunsjen: Terje Dragseth
I dette lunsjforedraget vil Terje Dragseth tilby smakebiter fra intet mindre enn fire av sine siste bøker: Jeg skriver språket(2015), Epifanier (2017), Drømmeboka (2018) og Alt jeg er redd for (2020).

Terje Dragseth er en norsk forfatter, musiker og filmregissør. Han debuterte 1980 og har jevnlig utgitt poesi, prosa og musikkutgivelser med bandet I Sing My Body Electric siden. Han har til sammen 23 skjønnlitterære utgivelser bak seg, de fleste lyrikk. Hans siste lyrikksamling er Alt jeg er redd for (2020).

Mandag 31. mai
Ord i lunsjen: Anne Bitsch
I år er det 20 år siden Norge blei rysta av det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen. I dette foredraget vil Anne Bitsch ta tak i historien om drapet, for hvor tilfeldig var det egentlig?

Anne Bitsch er en dansk-norsk forfatter, forsker og samfunnsgeograf. Hun har arbeidet med menneskerettigheter, høyreekstremisme, kjønn og seksuell vold i en årrekke, både i Norge og internasjonalt. Hennes siste utgivelse erBrorskapet. En historie om drapet på Benjamin Hermansen (2021).

Onsdag 2. juni

Ord i lunsjen: Susanne Hætta
Susanne Hætta har skrevet historien til det samiske kunstnerkollektivet Mázejoavku som var aktive mellom 1978 og 1983. I dette lunsjforedraget vil Hætta snakke om historien til Mázejoavku, og sneier blant annet innen om Alta-saken.

Susanne Hætta er en samisk forfatter, kunstner, fotograf og kulturskribent. Hennes forfatterskap består av både kunstbøker, sakprosabøker og barnebøker. Siste bok er Mázejoavku. Indigenous collectivity and art (2021).

Fredag 4. juni

Ord i lunsjen: Kristine Tofte
Len deg tilbake i kontorstolen! I dette lunsjforedraget vil Kristine Tofte anbefale deg god litteratur. Kristine Tofte er en forfatter og psykolog. Hun har tidligere gitt ut to fantasyromaner for voksne og en for ungdom.

Mandag 7. juni

Ord i lunsjen: Torgeir Ekerholt Sæveraas
Torgeir Ekerholt Sæveraas forteller om tyske soldater i Norge under andre verdenskrig med utgangspunkt i sin nyeste bok Wehrmacht i Norge – på vakt i krigens skjebnesone. Sæveraas er forfatter og historisker, og har tidligere gitt ut I skyggen mellom trærne. Om krig og ansvar og romanen Stridsrasjoner, samt ei rekke kroniker og faglige artikler tilknytta okkupasjonstida i Norge.

Onsdag 9. juni

Ord i lunsjen: MiRee Abrahamsen
Spenn fast matboksen, og la MiRee Abrahamsen fortelle om hvorfor hun digger kaos, ekstase og helikopterturer, i tillegg til å komme med noen anbefalinger.

MiRee Abrahamsen er en norsk forfatter og billedkunstner. Forfatterskapet hennes består av både romaner og sakprosabøker, som gjerne dreier seg om andre kulturer, samfunn, reiser og kjønnsroller.

Fredag 11. juni

Ord i lunsjen: Sumaya Jirde Ali
I dette lunsjforedraget vil Sumaya Jirde Ali presentere og lese fra sin nyeste diktsamling Når eg ser havet, slokner lyset(2021).

Sumaya Jirde Ali er en norsk-somalisk forfatter, poet og debattant. Hun har utgitt tre diktsamlinger og ei sakprosabok, hvor alle tematiserer rase, likeverd og flyktningeerfaringer.

Mandag 14. juni

Ord i lunsjen: Berit Rødstøl
Berit Rødstøl vil fortelle om hvordan hun tar med seg virkeligheta inn i det hun skriver.

Berit Rødstøl er forfatter, journalist og dokumentarfilmskaper. Hun har utgitt to romaner og ei barnebok. Etter punktum(2020) er hennes siste.

Tidligere sendte foredrag:

Onsdag 19. mai

Ord i lunsjen: Stig Beite Løken
Stig Beite Løken debuterte i 2012 med ei novellesamling og har siden utgitt tre romaner. I dette korte foredraget vil han ta tak i de to siste utgivelsene, Drømmelinsene (2018) og Det finnes ingen andre verdener (2021), og dele sitt triks om hvordan han lager karakterer og finner sårbarhetene deres.

Onsdag 26. mai

Ord i lunsjen: Wencke Mühleisen
I dette lunsjforedraget vil Wencke Mühleisen snakke om boka Forlattheten av Elisabeth Åsbrink og litteraturens evne til å bryte med tausheten rundt traumatiske hendelser. Mühleisen er en norsk-østerriksk forfatter, skribent, kjønns- og medieforsker, og tidligere performancekunstner. Hennes bøker har gjerne et sjølbiografisk tilsnitt, og den siste utgivelsen er romanen Redd deg selv, lille hjerte.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene