NTNUs litteraturpris 2018

Her kan du nominere kandidater til NTNUs litteraturpris 2018.

NTNUs litteraturpris deles ut årlig, og går vekselvis til et skjønnlitterært og faglitterært verk. I 2018 står sakprosa for tur. Dersom du vet om en forfatter som du mener fortjener å vurderes av juryen – skriv inn navn og tittel i feltet under. Det er også mulig å skrive en kort begrunnelse. Vennligst merk at for å være kvalifisert til vurdering, må forfatteren ha en tilknytning til Trøndelag. Boken må være en norskspråklig sakprosabok utgitt i 2016 eller 2017.
Prisen er på 20 000 NOK - samt et diplom - og kommer i år til å deles ut på Sakprosafestivalen Fakta F i Trondheim, som går av stabelen 2.-4. november 2018

«Formålet med NTNUs litteraturpris er å anerkjenne et norskspråklig, skjønnlitterært eller faglitterært verk skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag. Den er også ment å skulle stimulere interessen for litteratur, så vel skjønnlitterær som faglitterær, og synliggjøre og utvikle litterær virksomhet knyttet til vår region. Verket må være utgitt i løpet av de to foregående år.»

Fristen for å sende inn forslag var 1. juni 2018

Juryen består av representanter fra NTNU, Litteraturhuset i Trondheim, Sakprosafestivalen Fakta F, samt Norsk Forfattersentrum.

Sara Sølberg vant NTNUs litteraturpris 2017 med «Seismiske smell». Foto: Pernille B. Walvik

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene