Månedens forfatter i mars: Marta Breen

I spalten 5 spørsmål blir du litt bedre kjent med et av Forfattersentrums medlemmer.

Foto av Morten Brun
Foto av Morten Brun

Marta Breen er journalist og forfatter. Hun debuterte med boken Piker, Vin og Sang i 2006.  Hun har også utgitt tre andre bøker: Radka Toneff i 2008. Rosa streker, Røde Tall i 2011 og Født Feministi 2014. Og vært bidragsyter i boken: F-ordet. 155 Grunner til å være feminist i 2015

  1. Hva er din beste opplevelse fra et litteraturarrangement?

Jeg synes det var fantastisk å oppleve scenekonseptet «Ferdig snakka» på litteraturfestivalen på Lillehammer i fjor. Et knippe strålende forfattere som leste over improvisert musikk. Ellers har jeg hatt mange flotte opplevelser på sakprosafestivalen i Oslo, blant annet når Svetlana Aleksijevitsj kom på besøk

  1. Hvis du kunne ha vært en annen forfatter for en dag, hvem ville det ha vært?

JK Rowling kanskje? Tenk så mange spennende prosjekter du kan sette i gang med så mye penger.

  1. Hva er din yndlingstittel (Uavhengig av bokens/filmens/dramaets/tingens kvalitet)?

Jeg liker titler som nesten er en helt fortelling i seg selv. For eksempel svenske Ann Heberleins Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva fra 2009.

  1. Hva er din drømmejobb (med unntak av forfatter)?

Jeg kunne tenke meg å være koldjomfru eller jobbe på et institusjonskjøkken med gode ressurser. Jeg liker å lage mat og gjerne i stor kvanta.

  1. Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg?

Fordi jeg er styreleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, blir det en del møtevirksomhet. Jeg holder også foredrag et par ganger i uka. Men den perfekte arbeidsdagen er når jeg har muligheten til å sitte på hjemmekontoret og skrive på nye prosjekter. Og lage min egen lunsj.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.