Lanserer flerspråklige fortellerstunder for barn i Kristiansand

Sammen med prosjektet «Stemmene» lanserer Norsk Forfattersentrum Fabula, en arrangementsserie med flerspråklige fortellerstunder på Hovedbiblioteket i Kristiansand.

Den ukrainsk fortellerstunden førskommende søndag er andre av en lang rekke flerspråklige fortellerstunder på Hovedbiblioteket i Kristiansand i tiden som kommer. Illustrasjon: Det ukrainske flagget tilhørende Government of Ukraine. Державний прапор України. Загальні технічні умови.

Første arrangement har allerede gått av stabelen med Petra Gambina Fløysvik fra Malta. Neste forteller ut er Yulyia Bahniuk fra Ukraina førstkommende søndag (19. november). Målet med Fabula er å hjelpe både foreldre og barn med et annet morsmål enn norsk til å ta vare på morsmålet sitt, men avdelingsleder for Norsk Forfattersentrum Sørlandet, Irene Gressli Haugen, oppfordrer også andre om å møte opp:

– Dette er en glimrende sjanse til å bli kjent med fremmede språk! Og etter at Yulyia Bahniuk har lest, vil Silje Hansen Flemmen lese fra bildeboken Hvit på norsk.

Hvit blir omtalt av forlaget Cappelen Damm som «en nydelig illustrert bildebok om hvilke fantastiske ting vi kan komme til å oppleve om vi bare tør å møte det som er annerledes.»

Strålende samarbeid

Avdelingsleder for sørlandskontoret, Irene Gressli Haugen. Foto: Lillian Hjellum

Initiativtaker til prosjektet «Stemmene», Gabriela Melo Larsen, kom til Norge for ni år siden og så at Kristiansand trengte et sted hvor kvinner med innvandrerbakgrunn kunne treffes. Initiativet har blant annet resultert i tilbudet «Ta en kaffe med oss» som inviterer til kunstopplevelser, kaffe og samtale i Rådhuskvartalet i Kristiansand, antologien Book of stories der kvinner fra over 15 forskjellige nasjoner deler sin historie, og nå altså samarbeidet om Fabula med Norsk Forfattersentrum Sørlandet. Et samarbeid Irene Gressli Haugen er strålende fornøyd med:

– Gjennom å samarbeide med Gabriela og hennes prosjekt «Stemmene» når vi fram til publikum på en helt ny måte. Jeg må også få nevne at Gabriela er en herlig person å samarbeide med, full av positiv energi!

En rekke språk på programmet

Hver fortellerstund vil ha et nytt land i fokus. Framover vil du kunne høre barnebøker fra Syria, Portugal, Eritrea, Colombia og Afghanistan med poeter og forfattere med flerkulturell bakgrunn. Følg med her på forfattersentrum.no eller følg Forfattersentrum Sørlandet på Facebook for oppdateringer om arrangementene.

Gratis for alle

Fabula-arrangementene er gratis for alle, og neste arrangement finner altså sted allerede søndag 19. november kl 13:00 på Biobasen på Kristiansand folkebibliotek (Rådhusgata 11, 4611 Kristiansand) med det ukrainske språket i sentrum.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene