John Hoelstad Dæhli får festspilldikterens stipend 2023

Festspilldikter Steffen Kverneland har valgt John Hoelstad Dæhli som mottaker av festspilldikterens stipend i 2023. Stipendet, som er på 10 000 kroner, ble overrakt under De litterære festspill fredag kveld 26. mai. Vi gratulerer!

Prisvinneren og festspilldikteren. Foto: Eva Lene Gilje Østensen
Prisvinner John Hoelstad Dæhli.
Foto: Mari Aschim

John Hoelstad Dæhli (f. 1986) er tegner og grafiker vokst opp på Jevnaker og Hønefoss. Han er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, (mastergrad i Kunstfag, grafikk i 2011), China Central Academy Of Fine Arts i Beijing, Høgskolen i Oslo og Asker Kunst & Design College. Hoelstad Dæhli lager bilder og bildeserier i tegning og grafikk, som blir små og store prosjekter for utstilling. Han lager også trykksaker, bøker, tegneseriehefter og fanziner. Hoelstad Dæhli arbeider gjerne med selvbiografiske prosjekter der han fører dagbokstegninger fra sin hverdag, som siden bearbeides til bildeserier i form av grafiske blad eller tegninger.

Fra Steffen Kvernelands begrunnelse:

John Hoelstad Dæhli har en tilsynelatende intuitiv måte å jobbe på, enten det gjelder tegneserier eller tresnitt. Det gjelder også måten han tegner på og måten han disponerer sidene sine på, som ofte er åpne og fulle av lys. Det han skildrer er veldig nært og har ikke nødvendigvis noen poengtert historie eller noen klar dramaturgi, selv om de kan ha det også. Det virker som det handler mer om å ta inn det han ser rundt seg, fange øyeblikkene og stemningene. Han virker i det hele tatt veldig fri i sin tilnærming til det å skape kunst, og det er veldig inspirerende å følge ham.

Det er en stor glede å overrekke årets festspilldikter-stipend til John Hoelstad Dæhli!

Selvportrett tegnet av John Hoelstad Dæhli

Om festspilldikterens stipend

De litterære festspillene finner sted 25.–26. mai 2023 i Bergen. Arrangør er Norsk Forfattersentrum Vestlandet. Festspilldikterens stipend ble delt ut for første gang i 2021, da festspilldikter Tormod Haugland gav Ingrid Tørresvold stipendet. I 2022 gav festspilldikter Linn Ullmann stipendet til Priya Bains. Stipendet er på kr 10 000 og skal gå til en forfatter festspilldikteren har store forventninger til framover.

Takk for i år og velkommen tilbake 23.–24. mai 2024

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene