Fra vilter sci-fi til kvensk poesi

Høstens Litteraten-program er klart! Det er en variert litteraturmeny som venter Tromsø-publikummet frem mot jul.

Litteraten er Norsk Forfattersentrums Nord-Norges litteraturkonsept, der publikum får møte forfatterne og bøkene deres i gratis kveldsarrangement, året gjennom.

Avdelingsleder ved Nord-Norge-kontoret, Johannes Utstøl Johannessen.

– Vi er veldig førnøyde med oppmøtet på vårt allerede gjennomførte Poetikkseminar, med danske Christina Hesselholdt, forteller Norsk Forfattersentrum Nord-Norges avdelingsleder Johannes Utstøl Johannessen. – Jeg tenker det reflekterer interessen som fins for litteratur i Tromsø, og vi håper å videreutvikle denne interessen gjennom å tilby engasjerende og lærerike samtaler, diskusjoner og foredrag om litteratur og samfunnet den skrives i.

Jan Kjærstad til Tromsø i kveld

Neste arrangement er allerede tirsdag 13. september. Da kommer Jan Kjærstad til Hålogaland teater for å snakke om deres nyoppsetning av Medea, som nylig hadde premiere. Og allerede 22. september kommer Steinar Opstad for å snakke om den svenske poeten Ola Julén.

Videre på programmet kan Tromsøs befolkning glede seg til science-fiction-arrangement med Sigbjørn Skåden, Cathrine Knudsen og Maria Dorothea Schrattenholz, poesipils i desember med den kvenske poeten M. Seppola Simonsen, Caroline Kaspara Palonen og Karoline Brændjord og Rune Christiansen som skal snakke om demens.

– Vi har komponert et variert program i høst. Det er plass til både å utforske sjangerlitteratur, samt å kunne takle viktige tema som demens og sorg. Jeg vil tippe det finnes noe for de fleste på høstens Litteraten-program, sier Utstøl Johannessen.

Vi fortsetter samarbeidet med Forfatterstudiet på UiT. Gjennom å tilby studiets poetikkseminar som et åpent, gratis foredrag, får vi et innblikk i hva som foregår på Forfatterstudiet. Gjesteforeleserne tar for seg vidt forskjellige tema rundt egen skriving.

Gratis inngang

Arrangementene er gratis og åpne for alle. Vi håper å senke terskelen for folk som kanskje ikke bruker å gå på disse arrangementene fra før, og ønsker alle hjertelig velkomne på Litteraten utover høsten!

Litteraten-programmet høsten 2022

  • Amtmandens, onsdag 10. august kl. 19.00: Poetikkseminar med Christina Hesselholdt
  • Hålogaland teater, tirsdag 13. september kl. 18.30: Jan Kjærstad om Medea
  • Amtmandens, 22. september kl. 19.00: Poetikkseminar med Steinar Opstad
  • Amtmandens, fredag 7. oktober kl. 19.00: En strek gjennom tyngdekraften:
  • Sigbjørn Skåden, Christine Knudsen og Maria Dorothea Schrattenholz
  • Amtmandens, torsdag 27. oktober kl. 19.00: Jeg går i sorg: Rune Christiansen om demens
  • Tromsø bibliotek, torsdag 10., 11. og 12. november: Ferske bøker
  • Amtmandens, 1. desember kl. 19.00: Poesipils på Amtmandens med M. Seppola Simonsen, Caroline Kaspara Palonen og Karoline Brændjord
  • Amtmandens, 10. desember kl. 19.00: Poetikkseminar med Maria Tryti Vennerød

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene