Dramatisk nedgang i forfatteroppdrag

Pandemien har ført til en dramatisk nedgang i antallet opplesninger og litterære debatter. Tallene er skremmende, sier daglig leder i Norsk Forfattersentrum, Ingvild Christine Herzog, til Klassekampen.

Norsk Forfattersentrums tall for de fire første månedene i 2021 viser en nedgang i omsatte forfatterhonorarer på 40 prosent sammenlignet med 2019. Det tilsvarer 4,7 millioner kroner i tapte honorarer. Også sammenliknet med april i fjor, da samfunnet i stor grad var stengt ned, er nedgangen i antall oppdrag dramatisk – minus 18,5 prosent.

Ingvild Christine Herzog i Norsk Forfattersentrum er bekymret.

– Det er bekymringsfullt at det også er dårlig sammenliknet med i fjor, all den tid det har vært muligheter for formidling flere steder og økningen i digitale oppdrag er stor, kommenterer hun til Klassekampen.

Det er en nedadgående spiral. Herzog frykter det vil ta lang tid å komme tilbake til en sunn forfatterøkonomi.
– Det blir fint når verden åpner, men det står bare rester igjen. Det begynner å bli skrapt i kassa til de fleste, og man har levd på knapper og glansbilder i lang tid.

[caption id="attachment_24169" align="alignnone" width="300"]

Klassekampen 10.05.21[/caption]

Les hele saken i Klassekampen, med intervju av både daglig leder Ingvild Herzog og forfatterne Kirsti Blom og Hilde Østby:
Klassekampen: Frykter langvarig tørke.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene