Bjørnsonfestivalen 2017

Årets Bjørnsonfestival arrangeres 6.-10. september 2017.

Årets festival har valgt følgende tre tema: "Norge i verden", "Familien og våre nærmeste" og "VALG: Retorikk". De tre temaene vil få et spesielt fokus gjennom flere arrangement, men festivalen vil til sammen inneholde ca 80 ulike programposter i løpet av fem dager. Aktuelle festivalforfattere og deltagere er Linn Ullmann, Jenny Erpenbeck, Vigdis Hjorth, Terje Tvedt, Tore Renberg, Henrik Syse, Ali Smith, Linda Boström Knausgård, MODDI, Majorstuen, Arne&Carlos, Frida Ånnevik, Erik Poppe og Steve Sem-Sandberg.

Det er også sterke forfatternavn fra Møre og Romsdal i årets festivalprogram. Lars Petter Sveen fra Fræna, Linnéa Myhre fra Molde, Nils-Øivind Haagensen fra Ålesund og Mari Ulset fra Tingvoll er forfattere fra fylket som alle har markert seg tidlig i sin karriere og som i år er festivalaktuelle på Bjørnsonfestivalen. Poetene Endre Ruset og Knut Ødegård, begge fra Molde, kommer med nye diktsamlinger høsten 2017 som presenteres med lanseringsarrangement og på poesipub.

Marianne Clementine Håheim er vinneren av  Bjørnsonstipendet 2017. Bjørnsonstipendet for 2017 tildeles Marianne Clementine Håheim. Stipendet på 25.000 kroner blir utdelt under åpningen av Bjørnsonfestivalen i Molde 6. September kl 15.00. Bjørnson-stipendet skal gå til en forfatter det er grunn til å knytte betydelige forventninger til og som fortrinnsvis er i etableringsfasen. Med romanen Svart belte setter Håheim ord på noe som ikke alltid er så lett å snakke om, nemlig sykdommen anoreksi.

Les mer om festivalen på deres nettsider www.bjornsonfestivalen.no eller på Facebook.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.