Alternative statsbudsjett

Tre partier vil gi 5 millioner ekstra til Norsk Forfattersentrum. Rødt, SV og Ap foreslår å øke støtten til Norsk Forfattersentrum i sine alternative statsbudsjett.

Det er daglig leder Ingvild Herzog svært fornøyd med. «Nå som det er tøffe tak for kunstnerne og krisetiltakene ikke treffer alle, kjennes det usedvanlig godt at Rødt, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil ta grep for å styrke forfatterne og litteraturen,» sier Herzog. «Håpet vårt er at også kulturministeren vil få øynene opp for at en økt bevilging til Norsk Forfattersentrum over revidert statsbudsjett vil være vel anvendte midler.»

Forfattersentrum jobber beinhardt for å styrke forfatterøkonomien og forfatternes inntektsmuligheter knyttet til formidling av eget forfatterskap. Vi har hatt en formidabel økning i formidlingen av honorarer direkte til forfatterne. I 2010 fikk norske forfattere utbetalt 15 866 511 kroner i honorar gjennom Forfattersentrum, i 2018 var tallet doblet. I Bokåret 2019 var økningen eksplosiv og vi utbetalte for første gang over 40 millioner kroner i honorar til medlemmene våre.

Pandemien og nedstengningen av kulturlivet har ført til avlysning av oppdrag i stor skala, og gjort at mange oppdragsgivere venter med å planlegge nye arrangementer. I denne tiden har Forfattersentrum satt alt inn på å begrense skadevirkningene og få på plass tiltak som kan hjelpe forfattere som får avlyst oppdrag eller ikke får oppdrag de ellers ville fått.

«Vi har lenge sagt fra om at vi trenger økte bevilgninger for å kunne fortsette å holde trykket oppe uten å brenne ut administrasjonen, og det er veldig gledelig at vi nå opplever å bli hørt av flere partier» sier Herzog.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene