Vold og poetene

Ny miniserie på Deichman Majorstuen: Norsk poesis nestor møter tre poeter fra tre generasjoner.

I over femti år har Jan Erik Vold vært blant landets fremste poeter, og samtidig kanskje den fremste poesiformidleren. Sammen med Deichman Majorstuen har vi bedt norsk poesis nestor om å velge seg tre poeter fra tre ulike generasjoner han ønsker å møte til samtale på biblioteket i løpet av våren.

Debutanten som overbeviste alle

Første poet ut er Karoline Brændjord (f. 1990). Med Jeg vil våkne til verden ble Brændjord tidenes første vinner av både Kritikerprisen og Tarjei Vesaas’ debutantpris. Diktene forteller om en mors selvmord og en etterlatt datters sorg. Kan man forsones med å være forlatt? Hvor skal man vende seg når en mor tar livet sitt? Hvordan erkjenne det som kanskje ikke kan erkjennes? Og hva gjør vi i naturen når naturen ikke kan forstå oss? Samtalen mellom Vold og Brændjord finner sted allerede i morgen 2. mars kl 18. Arrangementet er gratis, men for å sikre deg plass anbefaler vi deg å melde deg på her!

Poesibetjenten

Andre samtale i serien finner sted 6. april, da med Endre Ruset som Volds samtalepartner. Ruset debuterte som tjueåring med diktsamlingen Ribbeinas vingespenn i 2001, og er i tillegg til diktsamlingene sine, kjent for å stadig finne nye måter å spre poesien på. Sammen med Peder Samdal driver han for eksempel det litterære sportstidskriftet Olympiastadion og sammen med Ted Granlund og Joakim Kjørsvik er han stadig på veien i den lett gjenkjennelige Poesibilen.

Veteranen

Hanne Bramnes debuterte i 1983 med samlingen Korrespondanse og har siden vært en vektig stemme i lyrikken. Et gjennomgående tema i diktene er tid og hukommelse og manipulasjon av hukommelse. Hvordan påvirker vår etterrettelighet og innlevelsesevne den historien vi videreformidler?

Bramness er også en uovertruffen gjendikter, og i 1996 tok hun initiativ til «Stemmens kontinent», en serie med internasjonale kvinnelige lyrikere fra det 20. århundre, som hun var redaktør for i ti år. Serien består av 25 titler fra de fleste verdensdeler. 4. mai møtest de to veteranene, Jan Erik Vold og Hanne Bramnes til samtale på Deichman Majorstuen klokken 18.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene