Vi gratulerer Sigbjørn Mostue

"I morgen er alt mørkt" fikk Uprisen 2015 som ble utdelt på Lillehammer under Norsk Litteraturfestival.

i morgen er

Jeg følte at denne boka slukte meg etter de første sidene. Det stoppet aldri å skje noe uventet og det viste seg at alt bare bygget opp til vippepunktet. Som kom så brått på at hjertet hopper over et slag. Brage var lett å kjenne seg igjen i til tider, fordi du har vel vært så forelska i noen at du har null anelse på hva du gjør før du har gjort det og tabbet deg skikkelig ut.

- Skrevet 23. oktober 2014 av Martin Linsdtad på Åretta ungdomsskole -

I morgen er alt mørkt er en av de beste bøkene jeg har lest i hele mitt liv. En mer skremmende og gripende bok med en spenningskurve opp i skyene skal du lete lenge etter. Det er nesten umulig å legge den fra seg, det kan trøttheten min dagen etter bekrefte. Språket flyter lekende lett gjennom hele boka, proppfull av virkemidler og ord som beskriver handlingene på en måte ungdommer forstår. Her har forfatteren Sigbjørn Mostue virkelig truffet blink.

- Skrevet 16. desember 2014 av X på Lundenes skole-

Om Uprisen

Uprisen er ungdommens egen kåring av årets beste norske ungdomsbok. Kåringen går over et helt skoleår og involverer 900 ungdommer. Uprisen deles ut under Norsk Litteraturfestival i mai.

Prisen administreres av Foreningen !les i samarbeid med Norsk Litteraturfestival  og Den kulturelle skolesekken

uprisen

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene