Velkommen til «Linn Ullmanns knytkalas»

Sammen med Deichman Majorstuen ønsker vi velkommen til en ny sesong med Forfattersamtalen på biblioteket. I høst skal Linn Ullmann snakke med Mona Høvring, Kaja Schjerven Mollerin og Brit Bildøen om å skrive, lese og leve i en urolig tid.

Mona Høvring, Linn Ullmann, Kaja Schjerven Mollerin og Brit Bildøen.

«Av og til ønsker jeg meg en bruksanvisning. Vi lever i en urolig tid med store klimautfordringer, med krig i Europa, krig i Midtøsten, vi lever i en tid der demokratiske institusjoner trues i land etter land, samtidig som vår evne til å ta dette innover oss, vår evne til oppmerksomhet, tilstedeværelse, er under et voldsomt press.

Så hvordan leve? Hvordan verne om oppmerksomheten, følsomheten, solidariteten? Jeg tror på å være sammen, snakke sammen, tenke sammen. Derfor har jeg invitert tre av Norges klokeste forfattere til samtaler om litteratur og politikk i disse urolige tider - om å lese, skrive og leve.»

Slik oppsummerer Linn Ullmann selv utgangspunktet for samtalene som skal finne sted på Deichman Majorstuen i høst under overskriften «Linn Ullmanns knytkalas».

Knytkalas?

«Jeg kaller det knytkalas – svensk for spleiselag – der gjestene har med seg en yndlingsrett til bordet», forklarer Ullmann. «Mona Høvring, Kaja Schjerven Mollerin og Brit Bildøen skal snakke med meg om forfatterskap som har betydd mye for oss, og som kan bidra til å belyse utfordringene vi står oppi nå og kanskje vise vei. Alle tre blir også bedt om å ta med seg et litterært, personlig eller politisk bidrag.»

Mona Høvring 1. november

Første samtale finner sted allerede 1. november med Mona Høvring på bibliotekscenen på Majorstuen. Videre kan du notere ned Kaja Schjerven Mollerin 22. november og Brit Bildøen 13. desember i kalenderen. Følg med her på forfattersentrum.no eller følg oss på Facebook for oppdateringer om tema for de enkelte samtalene.

Om Linn Ullmann

Linn Ullmann har bakgrunn som journalist og litteraturkritiker og er i dag en av Nordens fremste forfattere. Hun debuterte i 1998 med romanen Før du sovner og har til sammen utgitt syv romaner. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullpennen for sitt journalistiske virke og Amalie Skram-prisen, Doblougprisen og Aschehougprisen, for sitt samlede forfatterskap. Hennes foreløpig siste roman, Jente, 1983, utkom i Norge i 2021 og for denne boken ble hun nominert Nordisk råds litteraturpris for andre gang.