Syv nye sakprosaproduksjoner

Norsk Forfattersentrum formidler litterære produksjoner, både egne og andres. Vi er et kompetansesenter for litteraturproduksjoner og en arena for etablering, koordinering og formidling av slike produksjoner.

I vår database finner du mer enn 190 litterære produksjoner. klikk og søk her

Jenta i veggen med Lena Lindahl

Jenta i veggen er den oppsiktsvekkende og sanne historien om jødiske Betzy Rosenberg fra Trondheim. Under 2. verdenskrig holdt hun seg skjult for nazistene i over to år.

Målgruppe: 8. – 10. klasse, 1. – 3. klasse VGS, voksen.

Les mer om produksjonen her!

Håp eller katastrofe? med Sigbjørn Mostue og Svein Tveitdal

Et møte mellom litteratur og vitenskap om klimaendringer og jordas framtid med tidligere direktør ved FNs miljøprogram (UNEP) og en av landets mest leste ungdomsbokforfattere.

Målgruppe: 1. – 3. klasse VGS.

Les mer om produksjonen her!

DYR I FARE! med Line Renslebråten

Dyrelivet på jorda er i fare. Vi mennesker har dessverre mye av skylden. Kunnskap er viktig i kampen for å bevare både dyr og natur. Derfor er sakprosa for barn om nettopp disse temaene mer aktuelt en noen gang. Line Renslebråten er både forfatter og illustratør. I denne produksjonen kan elevene både lære å tegne dyr og få kunnskap om verdens dyreliv.

Målgruppe: Barneskoleelever.

Les mer om produksjonen her!

Foto: Jorunn Solli

Å forandre verden med Merete Morken Andersen

I foredraget knytter Morken Andersen an til stedet elevene selv bor, viser historiske fotografier fra hvordan det så ut der og hvordan hverdagslivet artet seg på den tiden da Amalie Skram og de andre kunstnerne og forfatterne levde og virket. Hun viser hvordan det store henger sammen med det lille, og hvordan den forandringen som kunstnerne skapte, er blitt grunnlaget for det mulighetsrommet vi lever i dag.

Målgruppe: 8.–10. klasse og 1.–3. klasse VGS (tilpasset opplegg).

Les mer om produksjonen her!

Foto: Per Arne Opsahl

Ville vinger & skarpe klør med Synnøve Borge

Gjennom Ville Vinger & Skarpe Klør vil Synnøve Borge invitere elevene med inn i sin egen skrivemetode. Er det mulig å skrive på naturens premisser? At naturen selv får komme til orde? Og hva er forskjellen på å kunne noe om noen og å kjenne noen?

Målgruppe: 5.–7. klasse.

Les mer om produksjonen her!

Foto: Røros Litteraturfest

Duun for Dummies – om råskap og sex i en novelle av Olav Duun med Kjersti Wold og Geir Vang

Olav Duun var en av Norges mest betydelige forfattere, og i en årrekke var han en av de heteste kandidatene til Nobelprisen i litteratur. I Duun for Dummies tar Wold og Vang utgangspunkt i Millom røvarar og rettferdsmenneske fra 1932, en novelle handlingsmettet og full av dramatiske vendepunkter.

Målgruppe: 1.–3. klasse VGS.

Les mer om produksjonen her!

Foto: Morten Brun

Hva er egentlig feminisme? med Marta Breen

Kvinner er ingen ny oppfinnelse. Det kan bare virke sånn i blant. Menn dominerer i historiebøkene og åtte av ti biografier som kommer ut i Norge handler om menn. I dette underholdende foredraget guider Marta Breen deg gjennom feminismens historie, fra det første kvinnesaksmøtet i historien til #metoo, fra suffragettene til 1970-åras abortkamp. Hun snakker også om behovet for feminisme i vår tid og viser eksempler på hvordan medier og populærkultur ofte framstiller kvinner og menn på stereotypt vis.

Målgruppe: 9.–10. klasse og 1.–3. klasse VGS.

Les mer om produksjonen her!

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene