Slik blir årets Komma

27.–28. mai arrangerer vi igjen Komma – visningsarena for litteratur. Årets Komma-program er fullt av fantastiske produksjoner som vi gleder oss til å vise frem!

Forfatter Rebecca Wexelsen og musiker María Alejandra Conde Campos fremførte boka «Ulf er uvel» som lesekonsert på Komma 2023. Foto: Trine Ruud Grønningen / Kulturtanken

Komma er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Den kulturelle skolesekken, Innlandet fylkeskommune, Akershus fylkeskommune, Buskerud fylkeskommune og Norsk forfattersentrum. Målet med Komma er å synliggjøre god litteratur og bidra til bedre spredning, større bredde og mangfold innen Den kulturelle skolesekken og i andre sammenhenger der det er ønske og behov for god formidling av litteratur.

Årets Komma-program er som allerede nevnt fullt av fantastiske produksjoner som vi gleder oss til å vise frem. Du får mulighet til å oppleve en rekke utdrag fra og fullvisninger av produksjoner på Komma.

Bjørn Ousland i aksjon på Komma 2023. Foto: Marte Glanville / Kulturtanken

Årets program

Årets Komma starter med en musikalsk forestilling basert på Mariko Miyata Jancey’s bok Mieko danser, og avsluttes med Are Sende Osens "Kongerekka". Du kan ellers oppleve skuespiller Sindre Slorafoss’ dramatiske tolkning av Alexander Kielland Krags ungdomsroman Litt redd, bare, utrdrag fra to skjønnlitterære produksjoner som behandler temaer som sensur, ytringsfrihet og konflikt i totalitære regimer med Sunniva Relling Berg og Mohamed Saif al-Mofty, og en samtale mellom anerkjente barne- og ungdomsbokforfatterne Nora Dåsnes, Hannah Mileman og Monika Steinholm om serielitteratur og krim burde få plass i DKS-formidlingen.

På programmet finner du også Johan Egerkrans, Ragnhild Holmås, Vibeke Koehler, Frode Eie Larsen, Håkon Marcus, Elisabeth Moseng, Christopher Pahle, Saia Stueng, Are Sende Osen og Andreas Tjernshaugen.

Meld deg på i dag!

Påmeldingsskjema til Komma 2024 finner du her!

Hele årets program med tidspunkt finner du på komtilkomma.no!

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene