Nytt mentorprogram for barne- og ungdomsbokforfattere

Sammen med Litteraturhuset i Oslo, NFFO, NBU, Forleggerforeningen, Kulturtanken, Fritt Ord og Talent Norge, lanserer Norsk Forfattersentrum i dag et nytt mentorprogram for barne- og ungdomsbokforfattere.

Oda Valle er en av forfatterne som skal være med på mentorprogrammet FormidlerU. Her viser Valle fram debutboka "Esters univers – bonusbror og marsvintrøbbel" på Norsk Forfattersentrums debutanttreff i desember 2023.. Foto: Espen Gees

FormidlerU har som overordnet mål å øke leselysten gjennom å hjelpe ferske barne- og ungdomsbokforfattere ut på veien: I FormidlerU vil håndplukkede talenter få muligheten til å videreutvikle sine formidlingsferdigheter blant annet gjennom å få en egen mentor i faget.

– Endelig har vi fått et profesjonelt og superspennende nytt tiltak for å utvikle den beste forfatterformidlingen. Forfattersentrum er skikkelig stolte over å være en del av dette! jubler daglig leder i Forfattersentrum Ingvild Herzog.

Her er talentene

Programmet vil i første omgang gå over tre år. Årets ferske barne- og ungdomsbokforfattere er nå valgt ut etter søknad. Etter hard konkurranse og mange gode søknader ble årets deltagere: Håkon Solheim Marcus, Johanne Scheen Jahnsen, Kari Mathilde Hestad, Kjersti Synneva Moen, Noshin Saghir, Oda Valle, Ragnhild Holmås og Solgunn Solli.

Årets talenter har det til felles at de nylig har debutert som barne- og ungdomsbokforfattere, og de fleste har også så vidt prøvd seg som formidlere tidligere. Alle ønsker seg mer kunnskap om og trening i formidling – for å kunne nå ut til barn og unge, og lage et opplegg som fenger.

Her er mentorene

Talentene vil delta på en innledende formidlingsworkshop og får deretter mentortimer og oppfølging med en erfaren forfatterkollega. I tillegg blir det en uformell FormidlerU-talentiade, hvor både talentene og mentorene skal få brynet seg på scenen med engasjerte skoleklasser i salen! Mentorprogrammet avsluttes med formidlingsturné hvor talentene får øvd seg på formidling i praksis.

Mentorteamet for årets talenter består av fire av landets mest erfarne barne- og ungdomsbokforfattere: Neda Alaei, Sigbjørn Mostue, Hans Jørgen Sandnes og Line Halsnes.

Samlet har mentorene mer enn 30 års erfaring med formidling til barn og ungdom. Gjennom FormidlerU vil de videreformidle noe av den enorme kunnskapen de sitter på til de nye talentene i bransjen. Dermed sikrer man at viktig kunnskap blir videreført og at sentrale erfaringer blir gjort nytte av for å sikre god formidling og dermed engasjerte barn og unge også i framtiden.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene