Nordiske forfattermøter på Deichman Majorstuen

Forfattersamtalene på Deichman Majorstuen byr i høst på to nordiske møter når Kristian Lundberg og Agnes Lidbeck samtaler med hver sin norske kollega.

Konseptet Forfattersamtalen har de siste årene blitt en suksess på Deichman-filialen på Majorstuen. Å la to forfattere snakke fritt uten samtaleleder, har vist seg å være oppskriften på gode litterære samtaler. Forfattersamtalen-sesongen åpner 28. august: Da møter bestselgerforfatter Trude Marstein filmaktuelle Dag Johan Haugerud. Tema for samtalen er språk; det presise og upresise, hva vi sier og hva vi mener, makt og misforståelser.

Les mer her på forfattersentrum.no, eller på Facebook!

Lundberg og Gundersen

Allerede onsdagen etter, 5. september, er det klart for det første nordiske møte. Forfatter og journalist Bjarne Riiser Gundersen har skrevet bok om «svenske tilstander», og vi har sammen med Deichman Majorstuen invitert Malmø-forfatter Kristian Lundberg til en samtale om dagens debattklima og ytringskultur. Hva ligger i frasen «svenske tilstander» og hvordan kan man best beskrive dagens Sverige? Finnes ikke lenger det fellesskapsorienterte, sosialdemokratiske systemet vi trodde vi hadde felles?

Les mer om forfatterne her på forfattersentrum.no eller på Facebook!

Lidbeck og Gulliksen

«Med tre romaner siden debuten i 2017 har Agnes Lidbeck blitt en av Sveriges mest omtalte forfattere. Med rette», skrev Bernhard Ellefsen i Morgenbladet tidligere i høst. Som sin norske kollega Geir Gulliksen, har Lidbeck skrevet om familie og kjønnsroller. «Det tycker jag är fascinerande, att vi tvingar in oss i mallar som uppfunnits så nyligen och så tror vi att vi är abnorma själva för att vi inte passar in i dem. Vem blir inte galen av att försöka leka mamma, pappa, barn?» svarer hun for eksempel i dette lanseringsintervjuet. Det er med andre ord liten tvil om at Lidbeck og Gulliksen vil ha mye å snakke om når de møtes på Deichman Majorstuen onsdag 9. oktober.

Følg med på forfattersentrum.no og sidene våre på Facebook for mer informasjon.

Alle forfattersamtalene er gratis, starter kl 18 og varer ca. én time. Velkommen!

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene