Nominér din kandidat til NTNUs litteraturpris 2023

NTNUs litteraturpris deles ut årlig, og går vekselvis til et skjønnlitterært og faglitterært verk. I 2023 står skjønnlitteratur for tur. Dersom du veit om en forfatter som du mener fortjener å vurderes av juryen, skriv inn navn og tittel i feltet under. Det er også mulig å skrive en kort begrunnelse.

Torgeir Ekerholt Sæveraas vant prisen i 2022 for «Wehrmacht i Norge. På vakt i krigens skjebnesone«. Her flankert av juryleder Hanna Malene Lindberg og NTNUs representant, Aurora A.S. Hoel. Foto: Berre

Merk at for å være kvalifisert til vurdering, må forfatteren eller verket ha en tilknytning til Trøndelag. Boka må være en norskspråklig skjønnlitterær bok utgitt i 2021 eller 2022. Gjendiktninger, oversatt litteratur og antologibidrag vil ikke vurderes.

Prisen er på 20 000 kroner, og deles ut på Litteraturhuset i Trondheim i høst.

«Formålet med NTNUs litteraturpris er å anerkjenne et norskspråklig, skjønnlitterært eller faglitterært verk skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag. Den er også ment å skulle stimulere interessen for litteratur, så vel skjønnlitterær som faglitterær, og synliggjøre og utvikle litterær virksomhet knyttet til vår region. Verket må være utgitt i løpet av de to foregående år.»

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.