Nasjonalbiblioteket betaler ekstra for digital innhold

Facebook, Youtube og Instagram fylles i disse dager med smittefri litteraturformidling. Da er det viktig å huske på at forfattere skal ha honorar også for digitale produksjoner. Vi er derfor svært glade for at Nasjonalbiblioteket har bestemt seg for å betale alle foredragsholdere 50 prosent over Forfattersentrums minimumssatser når de lanserer sitt digitale program!

Direktør for kulturformidling hos Nasjonalbiblioteket, Ida Berntsen. Foto: Nasjonalbiblioteket

I en pressemelding sendt ut fredag morgen skriver Nasjonalbiblioteket: "Som en del av dugnaden for kulturlivet, vil Nasjonalbiblioteket i denne perioden honorere alle foredragsholdere til den digitale satsningen med 50 prosent over Norsk Forfattersentrums minstesats. Programmet som allerede var planlagt mellom påske og sommer vil om nødvendig også gjennomføres digitalt, så langt det lar seg gjøre. Avlyste arrangementer er honorert."

Blant forfatterne som de neste ukene skal holde foredrag om nær og fjern kulturhistorie fra egen stue finner vi Knut Nærum, Arnhild Skre, Edvard Hoem, Kari Slaatsveen, Janne Stigen Drangsholt, Liv Gulbrandsen, Tore Rem og Inger Merete Hobbelstad.

–  Vårt samfunnsoppdrag er å formidle kulturarven til et bredt publikum over hele landet. Det fortsetter vi med, selv om rammene rundt arrangementene nå er en annen. Vi styrker derfor satsningen på og omfanget av den digitale kulturformidlingen, uttaler direktør for kulturformidling Ida Berntsen i pressemeldingen.

I tillegg vil foredrag, vil podkastserien «Gamle greier» fortsetter som før, med nye episoder hver torsdag. Nasjonalbiblioteket vil også hente fram flere videoer og podkaster fra arrangementsarkivet, og komme med tips til litteratur, aviser og annet materiale fra nettbiblioteket som kan leses hjemmefra.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene