#Metoo-kartlegging i norsk bokbransje

Norsk Forfattersentrum sendte i forrige uke ut en undersøkelse til alle medlemmer og ansatte. Hensikten med undersøkelsen er å kartlegge omfanget av uønsket seksuell oppmerksomhet, seksuell trakassering og overgrep i norsk bokbransje.

Vi har fått inn en del svar, men ønsker oss flere, sier daglig leder Ingvild Herzog og understreker at det ikke er for sent å svare på undersøkelsen. Det er viktig at flest mulig svarer, enten man har negative opplevelser eller ikke, for oversiktens skyld.

Bak undersøkelsen står ti organisasjoner samlet: Norsk Forfattersentrum, Bokhandlerforeningen, Den norske Forfatterforening, Den Norske Forleggerforening, Forfatterforbundet, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Norsk Oversetterforening, Norske Dramatikeres Forbund, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere og Tekstallianse

Undersøkelsen er rettet mot alle som er tilknyttet bokbransjen. Ved å kartlegge omfanget av seksuell trakassering og seksuelle overgrep, vil vi kunne sette inn tiltak og gjøre ledere og medarbeidere i forlagene og skribentorganisasjonene bedre i stand til å forebygge og håndtere tilfeller av seksuell trakassering i bransjen. Målet er at ingen som arbeider i norsk bokbransje skal utsettes for uønsket seksuell oppmerksomhet, trakassering eller overgrep.

Medlemmer av Forfattersentrum som har opplevd seksuell trakassering, vil vi i tillegg oppfordre til å ta kontakt med oss: ingvild@forfattersentrum.no, 98080800.

Ikke send personsensitive opplysninger på e-post, men ta gjerne en telefon, eller send en epost og be om en samtale.

Kontaktpersoner for spørsmål om undersøkelsen i organisasjonene som står bak:

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene