M. Seppola Simonsen får Havmannprisen 2023!

M. Seppola Simonsen får Havmannprisen 2023 for sin lyrikksamling Hjerteskog / Sydänmettä.

Heidi Furre

Havmannprisen deles ut av Rana bibliotek og Nordland fylkesbibliotek i samarbeid med Sparebank1 Helgeland og Ark Mo. Prisvinneren mottar et prisbeløp på kr 50 000 fra Sparebank1 Helgeland. Dette er andre diktsamling som har vunnet prisen i løpet av 25 år. Det er også verdt å merke seg at Seppola Simonsen tidligere i år vant Tarjei Vesaas' debutantpris for boka.

Juryens begrunnelse

M. Seppola Simonsen er en norsk-kvensk forfatter og kunstner fra Senja. Diktsamlinga Hjerteskog har undertittelen Kvenske dikt, noe som plasserer den i en kvensk tradisjon og forfatteren som kven. Diktene er skrevet på norsk, men har med en rekke kvenske ord og uttrykk.

Diktsamlingas jeg beveger seg gjennom naturen i et nordlig landskap fra skog til sjø, akkurat som kvenenes tidligere vandring fra de finske skoger til den norske kysten.

Omgivelsene skrives frem i bilder som er klare og sanselige. Diktene rommer både naturen og et særpreget blikk og stemme som tilhører dikt-jeget. Diktene handler om grenser, natur og kvensk identitet. Grensen mellom jeget og naturen, språket og verden er i flyt.

De kvenske ordene bidrar til den klanglige rikdommen, noen ganger er de hemmelighetsfulle, andre ganger meningsfulle språkbilder – når de blir forklart.

Seppola Simonsen er debutant som til tross for sin unge alder viser en modenhet både i tematikk og diktsamlingas form.

Utdeling på Rana bibliotek

Utdelingen finner sted på Rana bibliotek lørdag 6. mai kl. 13.00.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene