Litterært springbrett

Gratis skrivekurs for ungdom og voksne med minoritetsbakgrunn

Gratis skrivekurs for ungdom og voksne med minoritetsbakgrunn

Er du nysgjerrig på poesi? Eller vil du skrive et innlegg om noe som er viktig for deg? Kanskje har du barn eller småsøsken og har lyst til å lese høyt for dem, men vet ikke helt hvilke bøker du skal velge? Er du opptatt av musikk og vil skrive egne tekster, eller er du rett og slett interessert i å vite hvordan du best forteller en historie uavhengig av sjanger? Meld deg på kursene i vårt Litterære Springbrett! Du vil få god veiledning av profesjonelle forfattere og musikere. Alt er gratis!

Introduksjonskursene tilbys i samarbeid med Papillon og AKKS Bergen. AKKS er arrangør for kursene i låtskriving, og de resterende er i regi av Norsk Forfattersentrum Vestlandet.

Det er begrenset antall plasser så meld deg på i dag via denne lenken!

Prosjektet er støttet av Norsk Forfattersentrums medlemsfond og Sparebanken Vest Ildsjelfondet.

Låtskriving 16+ år

[caption id="attachment_26351" align="alignleft" width="150"]

Foto: Shawn Arvind[/caption]

På låtskriverworkshop med Myra vil du lære hvordan å komme igang med låtskriving, samt strukturering av tekst og tekstoppbygging. Vi vil også jobbe med å ferdigstille tekster. Myra vil også fortelle om hvordan det er å slippe musikk i praksis, og gi en viss forståelse for veien til å bli og være artist.

Dato og sted: Mandag 8. og tirsdag 9. nov kl. 17:00-20:00, Laksevåg bibliotek. Damsgårdsallmenningen 1, 5160 Laksevåg

Regina Tucker (Myra) er rapper og låtskriver. Hun har hatt et dusin låter listet på NRK P3, inkludert låten «Stylist» som ble Ukas Låt. For låten «Hjemløs i egen by», bant hun TONOs årlige pris – EDVARD-prisen, i kategori for beste tekst. Hun har spilt konserter over hele Norge, inkludert  Øyafestivalen og Bergenfest.

Meld deg på her!

Å skrive innlegg og kronikk

[caption id="attachment_26346" align="alignleft" width="150"]

Foto: Solveig Brekke[/caption]

Har du noe du vil si ifra om? I dette kurset med Grethe Fatima Syéd kan du lære hvordan du skriver tydelige og godt strukturerte tekster som argumenterer for din sak eller ditt synspunkt. Du lærer hvordan bygge opp argumentasjonen din, hvordan du spisser poengene dine og får frem budskapet på en klar og engasjerende måte. Si ifra hva du mener! Delta på kurset med Grethe og bli hørt!

Dato og sted: Onsdag 10. nov og torsdag 11. nov kl. 17.00 - 20.00, 4. etasje på Litteraturhuset i Bergen (Norsk Forfattersentrum Vestlandets kontor), Østre skostredet 5-7, Bergen sentrum

Grethe Fatima Syéd er litteraturviter, oversetter/gjendikter og forfatter. Hun har gitt ut bøker i mange sjangre, og debuterte i fjor høst med romanen Eventyr for voksne. Grethe Fatima har lang erfaring både som forfatter og litteraturformidler, og har til og med sin egen podkast, Det store i det små, sammen med Kjersti Sandvik.

Meld deg på her!

Låtskriving 12+ år

[caption id="attachment_26351" align="alignleft" width="150"]

Foto: Shawn Arvind[/caption]

På låtskriverworkshop med Myra vil du lære om hvordan du kan komme i gang med låtskriving, samt strukturering og ferdigstilling av tekst. På workshopen skal deltakerne jobbe med tekstoppbygging, samt lære om hvordan det er å slippe musikk i praksis. Myra vil i tillegg til dette dele kunnskap om hvordan det er å jobbe som artist og låtskriver på fulltid. Dette inkluderer erfaringer knyttet til å spille live, samt sin egen vei til artistyrket.

Dato og sted: Onsdag 10. og torsdag 11. nov kl. 17:00-20:00 Laksevåg bibliotek. Damsgårdsallmenningen 1, 5160 Laksevåg

Regina Tucker (Myra) er rapper og låtskriver. Hun har hatt et dusin låter listet på NRK P3, inkludert låten «Stylist» som ble Ukas Låt. For låten «Hjemløs i egen by», bant hun TONOs årlige pris – EDVARD-prisen, i kategori for beste tekst. Hun har spilt konserter over hele Norge, inkludert  Øyafestivalen og Bergenfest.

Meld deg på her!

Poesikurs

[caption id="attachment_26361" align="alignleft" width="150"]

Foto: Andrea Hagen[/caption]

Liker du å skrive dikt? Da kan du få hjelp av Sarah Zahid til å gjøre diktene dine enda bedre! Kurset gir både en kort innføring i poesi som sjanger og hjelper deltagerne til å skrive konkrete og korte dikt. I andre del skriver deltagerne dikt om samfunnsaktuelle temaer, om tilhørighet og om utenforskap. Det vil være rom for spørsmål og diskusjoner underveis.

Dato og sted: Tirsdag 16. og onsdag 17. nov, kl. 17.00 til 20.00, Ny-Krohnborg kultursenter, Rogagaten 9, 5055 Bergen

Sarah Zahid er poet, jusstudent og skribent i Morgenbladet. Hun debuterte i 2018 med La oss aldri glemme hvor godt det kan være å leve, en diktsamling om unge, norsk-pakistanske Sarah fra Holmlia og Bjørndal. Her tematiseres familieliv, oppvekst, et gryende voksenliv i by og forstad, normer, frihet og tilhørighet.

Meld deg på her!

Ein seier wow når ein lukkar dei beste bøkene – eit skrivekurs om å fortella godt

[caption id="attachment_26363" align="alignleft" width="150"]

Foto: Oda Berby[/caption]

Kva er det som gjer at generasjonar av barn elskar bøkene om Harry Potter, at ungdom den dag i dag forelskar seg i Stormfulle høgder, eller at sci-fi entusiastar les Solaris om att og om att? I dette kurset lærar du å fylgja instinkta dine til å dikta dei gode fortelligane, dei som får deg til å gråte, bli sint, eller le. Du lærar deg forskjellige måtar å bygga opp tekst og korleis å engasjera lesarar.

Dato og sted: Laurdag 20. nov og søndag 21. nov, kl. 12.00-15.00 Åsane kulturhus, Klasserom 3001, Åsane senter 52

Tharaniga Rajah er frå Moi i Rogaland og debuterte i 2018 med romanen Det er lenge til skumring, til gode kritikkar og nominasjon til P2-lyttaranes romanpris. For augneblikket skriv ho på sin neste roman og omsett The City we became av N. K. Jemisin for Det Norske Samlaget, når ho ikkje reiser landet rundt for å snakka i litterære samtalar og halda føredrag og kurs.

Meld deg på her!

Introduksjon til barnelitteratur

[caption id="attachment_26366" align="alignleft" width="150"]

Foto: Anne Lise Norheim[/caption]

Har du barn eller småsøsken og har lyst til å lese høyt for dem, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Selma M. Yonus introduserer noen av de beste norske barnebokforfatterne og forteller om populære tema og utbredte tendenser i barnelitteraturen. Bli med på kurs og lær om hvordan barn blir presentert for viktige tema som natur, klima, miljø, venner, tilhørighet, kropp, identitet og egne grenser, og få ideer til hvordan du kan snakke med barn om temaene.

Dato og sted: Lørdag 27.nov og søndag 28. nov, kl. 12.00 -15.00, Papillon, Nygårdsgaten 2A, Bergen sentrum

Selma M. Yonus er poet, forfatter og journalist fra Ninive i Irak. Hun kom til Stavanger i 2009 som flyktning, og har bodd der siden. Yonus har tidligere utgitt tre diktsamlinger og to prosabøker på arabisk under et annet navn. Hun er oversatt til en rekke språk. I år er hun aktuell med diktsamlingen Vuggesang for liten kriger, som er hennes første utgivelse på norsk og arabisk.

Meld deg på her!

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene