Kulturtanken ber dei andre fylka følge Viken

Kulturtanken lar fylka bruke tippemidlar til å honorere kunstnarar som får turnéane sine avlyst.

I går kveld melde Viken på nettsidene sine at fylket vil honorere kunstnarar som får DKS-oppdraga sine avlyste på grunn av korona-epidemien. I ei nettsak på kulturtanken.no ber direktør i Kulturtanken, Øystein Strand, dei andre fylka om å følge Viken:

"Kulturtanken har overfor alle fylkeskommuner vært tydelige på at vi ikke har innvendinger til Vikens beslutning, og at vi vil akspetere rapportering på bruk av spillemidler til kostnader til planlagt aktivitet som ikke er gjennomført på grunn av Corona i denne perioden frem til påske. Vi har også gitt uttrykk for at det er ønskelig med lik praksis i alle fylker. Vi ser at flere fylker nå følger Vikens praksis; Troms og Finnmark, Vestfold og Telemark, Oslo og Agder - og det er bra."

Forfattersentrum er svært glade for at Kulturtanken vel å vere så tydelege i kommunikasjonen med fylka, og håpar alle oppdragsgivarar følger praksisen til DKS i Viken.

Les saka på kulturtanken.no: https://www.kulturtanken.no/tankebloggen/2020/3/9/hndtering-av-avlyste-dks-oppdrag-p-bakgrunn-av-koronaviruset

Les meir om korona og avlyste oppdrag her!

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene