Havmannprisen til Siri Pettersen

Siri Pettersen er tildelt Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2015. Pettersen får prisen for romanen Evna. Hun er fra Galtnes i Troms og debuterte med første bok i Ravnering-trilogien, Odinsbarn, i 2013. Hun har senere gitt ut Råta i 2014 og Evna i 2015.

Havmannsprisen2016

Om årets vinner sier juryen:

Ravneringene er en fantasytrilogi på norrøn grunn. Det er en atypisk fantasy med en hovedperson uten magiske krefter. Evna tar opp problemstillinger vi til daglig møter, ikke bare gjennom nyheter, som fjerne konflikter, men også i våre omgivelser lokalt og i vår lokale offentlige sfære. Hva er et menneske verd? Hvem er verd noe, og hvorfor? Evna problematiserer identitet og kulturmøte på en annerledes måte, og er et verdifullt bidrag til diskusjonene vi omgis av daglig, i de offentlige rommene vi beveger oss, nasjonalt og lokalt. At boka i hovedsak er rettet mot unge mennesker, uten formaninger og bombastiske løsninger, kjennes spesielt rett og riktig. Pettersen har et nydelig språk som makter å etterlate dufter, smaker og et vell av følelser og bilder.

Prisvinneren er kåret av en fagjury som har vært ledet av Sissel Holtet, bibliotekkonsulent ved Nordland fylkesbibliotek og mangeårig medlem av juryen. Andre medlemmer i juryen har vært Sigrid Merethe Hanssen, oppnevnt av Norsk forfattersentrum, Anita Ravn, forfatter og journalist og Gunnar Hagen, forfatter og bibliotekar ved Nasjonalbiblioteket.

Havmannprisen deles ut av Rana bibliotek i samarbeid med Nordland fylkesbibliotek og Helgeland Sparebank, sistnevnte gir prissummen på 50.000 kroner. Prisen støttes for øvrig av Ark Mo og Norsk Forfattersentrum Nord-Norge.

I statuttene for Havmannprisen heter det at prisen skal gå til en forfatter med markant nordnorsk tilknytning. Det skal legges vekt på bøker med litterære og fortellermessige kvaliteter.

Se også hjemmeside:
http://www.bibliotek.rana.kommune.no/
eller: http://www.nordland.fylkesbibl.no

For flere opplysninger, kontakt:
Hilde Rokkan, biblioteksjef v/Rana bibliotek, tlf. 75146110 / mobil: 48006269
eller Anita Kulset, fylkesbiblioteksjef Nordland fylkesbibliotek, tlf. 75146153 / mobil: 95759927

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene