Havmannprisen til Irene Larsen

Irene Larsen får årets Havmannpris for romanen "Der det gror skierri" (2021).

Havmannprisen går til årets beste nordnorske bok, og er et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum Nord-Norge, Rana bibliotek, Nordland fylkesbibliotek, Helgeland sparebank og Ark Mo.

Irene Larsen

Omslaget til «Der det gror skierri».

Årets prisvinner, Irene Larsen (f. 1964), er født i Skjervøy og bor i Ersfjord. Tekstene til Larsen er preget av samisk kultur, hverdagsliv og mytologi, i samspill med det moderne, urbane og globale. Larsen debuterte i 2005 med diktsamlingen Anemonepust, som veksler mellom haikuform og prosalyrikk. For denne fikk hun Blixprisen. Der det gror skierri er Larsens debut som romanforfatter.

Juryen om Der det gror skierri:

Nettopp der det gror skierri har Yrja flyttet hjem for å være festivalleder for en sjøsamisk festival i Finnmark. Det er likevel det turbulente privatlivet vi får høre mest om, med forholdet til gifte Isak, og vennskapet med enstøingen Eilif. Samt Pietro Querinis beretning fra Røst, som er Yrjas følgesvenn i jakten etter mening i livet. Villfarne Yrja griper oss med alle sine motsetninger og uheldige omstendigheter, og boka er usentimental, men med et vakkert språk man lar seg fenge av.

Prisutdeling på Rana bibliotek

Prisen deles ut 3. september på Rana bibliotek. Arrangementet vil streames digitalt.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene