Forfattersleppet 2015

Forfattarane kjem! Dei har med seg liv og død og hav. Dei store kjenslene. Dei store spørsmåla. Forfattarane kjem med denne enorme spegelen som er litteraturen.

Forfattersleppet i Bergen går av stabelen i uke 40.

Forfattersleppet 2015 squ

Vi starter mandag 28. september med et skrivekurs i poesi ledet av Lars Amund Vaage.

Forfattersleppet har noen faste programposter. Seminaret for lærere og bibliotekarer er blitt et populært innslag. Her får barne- og ungdomsbokforfatterne presentert seg og vist hvordan de møter elevene når de er ute i skolen. Åtte forfattere er med, blant annet Jørn Lier Horst som snakker om krim for barn og Liv Gulbrandsen fra «Leser søker bok» som tar for seg tilrettelagt litteratur.

Debutantkvelden trekker alltid folk og i år har stiller vi med åtte debutanter; Arne Henning Årskaug, Veronika Erstad, Ingebjørg Berg Holm, Lise-Marte Vikse Kallåk, Grethe Fatima Syéd, Paal Maage Elstad, Kristin Helgeland og Solveig Tjeltveit.

Det populære radarparet Bård Ose og Finn Tokvam skal ha eget program, Fredag-P.I.L.S hvor de i kjent stil prater om populærmusikk ispedd litt sladder.

Kjønn er et sentralt tema og vi har invitert Kristin Fridtun som er aktuell med essaysamlingen  Kjønn og ukjønn. Kristin Fridtun foretrekker å bli kalt «hen», ikke hun eller han. I fjor ble hen intervjuet i Morgenbladet om sin kjønnsidentitet. Møt hen(ne) i samtale med Linda Eide og Gunnstein Akselberg.

Det blir samtaler og opplesninger, - møt Erlend Loe, Pedro Carmona-Alvarez, Odd W. Surén, Tormod Haugland, Einar Økland og Frode Grytten.

Programmet kan du finlese her

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene