Forfatterforelesinga våren 2019

Årets første forfattarforelesing på Litteraturhuset i Oslo nærmar seg. I vår er det Johan B. Mjønes, Bjørn Arild Ersland og Marte Huke som får éin klokketime kvar til å fortelje om kvifor dei skriv som dei skriv.

Litteraturhuset i Oslo, 9. mars 2019

Foto: Niklas Lello

Mjønesforelesinga - Å søke et annet blikk.

Hvorfor skriver du, som er så lys til sinns, så mørke bøker? Det er spørsmålet jeg får oftest av folk som kjenner meg, og av folk som møter meg. Hvordan kan man sitte å le og kose seg mens man snakker om selvmord, om mobbing, om overgrep, om død?
Johan B. Mjønes har yrkesbakgrunn som skribent, fotograf og skuespiller. Han debuterte i 2009 med romanen Terminalhastighet og har siden utgitt en rekke romaner, ungdomsbøker og billedbøker.

Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/349529272563202/

Arrangert av Norsk Forfattersentrum i samarbeid med Aschehoug og Dagsavisen.

Litteraturhuset i Oslo, 6. april 2019

Foto: Tommy Ellingsen

Erslandforelesinga - Alle de folkene jeg trenger for å skrive.

Jeg lager aldri bøkene alene. Jeg trenger redaktøren, illustratøren, fotografen, designeren og alle ekspertene. En ferdig bok er fylt med avtrykk fra de jeg jobber med. Jeg kaller den ”Boka mi”, men det er egentlig boka vår.

Bjørn Arild Ersland er utdannet cand.phil. med hovedfag i etnologi ved Universitetet i Oslo. I tillegg har han gått på tekstlinja ved Westerdals reklameskole i Oslo. Erslands forfatterskap omfatter bøker for alle aldre, men mest for barn og ungdom.

Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/394618531292560/

Arrangert av Norsk Forfattersentrum i samarbeid med Cappelen Damm og Dagsavisen.

Litteraturhuset i Oslo, 4. mai 2019

Foto: Lena Knutli

Hukeforelesinga - Jeg fant, jeg fant!

Jeg skriver i spennet mellom poesi og prosa, fortetting og fortelling. Jeg arbeider ofte med funnet materiale, der alt fra naturgeografi til overhørte samtaler og mine egne dagbøker og brev inngår i råmaterialet. Hvorfor skriver jeg på denne måten? Hvordan finner jeg det jeg kan bruke?

Marte Huke debuterte med diktsamlingen Delta på Tiden Norsk Forlag i 2002. I debutsamlingen har Huke, som tittelen antyder, fokus på landskapets langsomme forming av elven og isbreens bevegelser.

Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/347268739332829/

Arrangert av Norsk Forfattersentrum i samarbeid med Tiden Norsk Forlag og Dagsavisen.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene