Flyttemelding

Norsk Forfattersentrum Midt-Norge og Foreningen Litteraturhuset i Trondheim flytter til Bakkegata 1A, 7014 Trondheim

Bakkegata

Vi flytter inn i kontorlokalene i starten av desember 2014.

- Dette er et stort skritt for Litteraturhuset i Trondheim, sier styreleder i Foreningen Litteraturhuset i Trondheim, Cathrine Stadsvik. En fast adresse gir oss en synlig forankring i bybildet, og vil gjøre det lettere å arbeide effektivt med prosjektet fremover. Vi vil inngå i et kreativt fellesskap med Norsk Forfattersentrum og i tillegg leie ut skriveplasser til forfattere i byen. Dette vil gi hele det litterære miljøet i Trondheim et etterlengtet løft.

- Vi gleder oss til å flytte inn, forteller avdelingsleder Guri Sørumgård Botheim ved Norsk Forfattersentrum Midt-Norge. – Dette er perfekte lokaler for oss! Vi har behov for større plass til bøkene, møtene og arbeidet vårt. Vi ser fram til å være en del av et inspirerende kontorfellesskap.

Omn
foto: husleieren

Bakkegata 1A
Huseier Lars Ofstad har brukt mye tid og ressurser på å pusse opp huset i Bakkegata. Gården fra 1875 er unik fordi så mye av det opprinnelige interiøret er bevart. Se flotte bilder i Adresseavisen fra oppussings­arbeidet: http://www.adressa.no/nyheter/okonomi/article8909921.ece

Foreningen Litteraturhuset i Trondheim
Helt siden Trøndersk forfatterlag i 2008 nedsatte en arbeidsgruppe for å utrede mulighetene for et litteraturhus i Trondheim har det blitt jobbet med ulike modeller for å realisere prosjektet. Nåværende styre i foreningen består av representanter fra Trøndersk forfatterlag, Norsk Forfattersentrum, NTNU, Norli og Nærings­foren­ingen.

Litteraturhuset lyser nå ut en stilling for å ansette en prosjektleder som kan ta hovedansvar for å videreutvikle forprosjektet til et ferdig etablert litteraturhus i Trondheim. Stillingsutlysningen finner du her: https://forfattersentrum.no/stillingsutlysning-prosjektleder-litteraturhusprosjektet-trondheim/

Norsk Forfattersentrum Midt-Norge
Norsk Forfattersentrum er en medlems­organisasjon for forfattere med 1300 medlemmer i hele landet. 108 medlemmer bor i Midt-Norge. Midt-Norgekontoret har tre ansatte: avdelingsleder Guri Sørumgård Botheim, formidlingskonsulent Martin Ingebrigtsen og prosjektmedarbeider for Æ Å Trondheim litteraturfestival Janne Olden. Vi formidler forfattere til opplesninger, foredrag, skrivekurs, skolebesøk og mye annet. Våre største arrangement i Midt-Norge er Æ Å Trondheim litteraturfestival, Skriveforum, Litteraturfest Levanger og Litterær hagefest i Adrianstua.

Foreningen Litteraturhuset i Trondheim:
Ny adresse: Bakkegata 1A, 7014 Trondheim

Norsk Forfattersentrum Midt-Norge:
Ny adresse: Bakkegata 1A, 7014 Trondheim

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene