De Litterære Festspill 2018

Det er med glede vi nå offentliggjør Edvard Hoem som Festspilldikter i Bergen i 2018.

Foto: Tor Stenersen

I begrunnelsen for valget av Edvard Hoem står det:
Årets Festspilldikter debuterte med dikt allerede som tyveåring i 1969 og oppnådde fem år senere å få Kritikerprisen for romanen Kjærleikens ferjereiser. Temaene den gang var fraflytting og avfolking i utkant Norge, og vitnet om en ung, samfunnsengasjert forfatter.

Edvard Hoem har vist seg som en forfatter med et stort blikk, med politisk bevissthet og eksistensiell dybde. Han har et stort forfatterskap bak seg, har skrevet innenfor mangfoldige genre og vist seg som en eksperimenterende forfatter.

Edvard Hoem er født i 1949 og er utdannet i filosofi og litteraturvitenskap mellomfag ved Universitetet i Oslo. Siden debuten i 1969 med poesisamlingen Som grønne musikanter kan han vise til et omfattende forfatterskap. Han har blant annet skrevet et firebinds biografisk verk om Bjørnstjerne Bjørnson. De siste årene har han skrevet en slektskrønike hvor fjerde bind Liv andre har levd ble lansert for noen uker siden. Hoems når ut til et stort publikum og er en av de mest brukte foredragsholdere her til lands.

Programmet for De Litterære Festspill er ikke klart, men det vil inneholde en lengre samtale med Festspilldikteren ledet av Kaja Schjerven Mollerin. Et arrangement blir i samarbeid med Festspillene i Bergen.

De Litterære Festspill finner sted i perioden 24. til 27. mai 2018

Her finner du hele begrunnelsen

Les mer om Edvard Hoem på Forlaget Oktober sine sider

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene