Bruk Nasjonalbiblioteket!

Nasjonalbiblioteket tilbyr både forskerplasser og lesesal til Forfattersentrums medlemmer.

Nasjonalbiblioteket har nylig pusset opp den store lesesalen sin fra 1914, og også forskerlesesalene som er forbeholdt dem med forskerplass. Den store lesesalen er åpen for alle, og et godt sted å sitte og arbeide konsentrert i Oslo.

Forskerplassene tildeles derimot etter søknad. Fristen for å søke forskerplass har dessverre nettopp gått ut, men du kan søke til neste tildelingsrunde allerede nå: https://www.nb.no/forskning/forskarplassar/

Dette er en forskerplass

Skal du arbeide med materiale fra Nasjonalbibliotekets samling? Med forskerplass får du tilgang til alt i samlingen og personlig veiledning i et vakkert og inspirerende arbeidsmiljø. Du får også:

• tilgang til hele Nasjonalbibliotekets samling, digitalt og fysisk

• tilbud om en-til-en-veiledning med dyktige bibliotekarer

• inspirerende omgivelser med plass i forskerlesesal eller i den

store lesesalen

• mulighet for eget skap til oppbevaring av personlige eiendeler

• rabatt i kantinen, og tilgang til Kafé Å

• faglig og sosialt felleskap

Nb.no

Nasjonalbiblioteket har også digitalisert store deler av samlingen sin. Nettbiblioteket på nb.no har blitt et uunnværlig research-verkøy for mange forfattere.

Spørsmål?

Nasjobalbiblioteket holder til i Henrik Ibsens gate 110 i Oslo. Har du spørsmål om samlinger, lesesaler eller forskerplasser kan du kontakte Sissel Ringstad, seniorrådgiver ved Kulturformidling og informasjon: sissel.ringstad@nb.no.

Medlemmer som er nemnde i denne saka

No items found.

Fleire nyheiter

Sjå alle nyheitene