Skriveforum: Kurs i muntlig fortelling

Norsk Forfattersentrum Midt-Norge tilbyr i samarbeid med Midtnorsk fortellerforum et kreativt kurs i muntlig fortellerkunst med den erfarne fortelleren Eva Maria Aagaard. Kurset er for nybegynnere, men også for folk med erfaring med fortelling, formidling eller skriving.

Skriveforum: Kurs i muntlig fortelling

Foto: Privat

Norsk Forfattersentrum Midt-Norge tilbyr i samarbeid med Midtnorsk fortellerforum et kreativt kurs i muntlig fortellerkunst med den erfarne fortelleren Eva Maria Aagaard.

Kurset er for nybegynnere, men også for folk med erfaring med fortelling, formidling eller skriving.

Om kurset

Har du historier eller tekster som du ønsker å forme og å formidle?

Vil du vite mer om hvordan du kan overføre dine fortellinger til et publikum?

Dette nybegynnerkurset i fortellerkunst vil fokusere både på utviklinga og framføringa av fortellinger, med rom for både sanne og fiktive historier. Du velger selv hva du vil jobbe med, om det er et kjent eventyr, en fabel eller myte, en litterær tekst, eller noe du selv har skapt eller opplevd.

Målet med kurset er å inspirere deltakerne til økt formidlingsglede og selvtillit i møte med et publikum. Her får du mulighet til å øve på å fortelle for andre.

Kurset passer for skrivende, fortellere og alle som ønsker å bli dyktigere til å formidle en historie eller å presentere seg for et publikum. Du trenger ikke å ha erfaring med formidling fra før.  

Fortellerkurset har en annen innfallsport enn vanlige skrivekurs, noe vi håper at kan gi et nytt blikk på egen skriving og formidling. Her vil du få praktisk øving i å visualisere og tydeliggjøre fortellingene dine: å skape bilder, rom og karakterer. Du får trening i å finne ord og ordmengde, variere stemmebruk og utnytte pauser. Hvordan skaper du kontakt med publikum og hvordan kan du selv være en god lytter?

Kurset består av konkrete øvinger. Deltakerne utveksler, gir tilbakemeldinger og støtter hverandre.'

Praktisk informasjon

Tidspunkt: Fire onsdager fra 20. september til og med 11. oktober. Kl 18.00-21.00

Sted: Velferdshuset i Bynesveien 4. Buss til Skansen eller Hanskemakerbakken. Parkering utafor Hanskemakerbakken 1-5 eller nederst i Møllebakken.

Kursavgift: 2300 (ordinær) / 1700 (student, honnør, medlemmer i Norsk Forfattersentrum og Midtnorsk Fortellerforum

Medlemskap i Midtnorsk Fortellerforum koster kr 300 (vanlig), kr 150 (student). For info/innmelding, send mail til info@fortellerforum.no

For info/innmelding, send mail til info@fortellerforum.no

Deltakerne må være over 18 år. Maks 12 deltakere.

Påmeldingsfrist: fortløpende påmelding fram til 1. september

Send påmelding til: siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no

Skriv tre linjer om deg selv, fullt navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer.

(Husk å melde fra dersom du er student, pensjonist eller medlem).

Skriv gjerne noen ord om dine forventninger til kurset.

Om kurslederen

Eva Maria Aagaard har virket som forteller i Trondheim siden 2000. Hun var med å stifte Midtnorsk fortellerforum i 2007 og har siden vært aktiv i styret og i forumets aktivitet.

Av andre ting:

I 2007 vant hun fortellerkonkurransen «På spranget» under Fortellerfestivalen i Oslo.

Fra 2008 – 2013 gjorde hun “Oppdrag Leselyst” – introduksjon til bibliotek for 1. klassinger i Trondheim kommune i regi av DKS.

I 2015 produserte hun forestillingen «OZOUM – fortellinger fra Tsjetsjenia» sammen med musiker Øyvind Engen og den tsjetsjenske forfatteren Musa Mutaev.

I 2022 hadde hun bla prosjektet «Nordiske barnebøker» i samarbeid med Trondheim folkebibliotek hvor hun fortalte fra kjent barnelitteratur fra de nordiske landene på fortellerstunder for hele familien.

Se video her.          

Mer informasjon

Norsk Forfattersentrum Midt-Norge

siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no

Tlf. 21 09 57 72 / 48 14 99 21

www.forfattersentrum.no

Arrangør: Norsk Forfattersentrum i samarbeid med Midtnorsk Fortellerforum

Kurset er støttet av Trondheim kommune

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa