[VENTELISTE ] Skriveforum: Hvorfor vil jeg skrive? Hvorfor må jeg skrive? Hva i alle dager er det jeg holder på med?

Vi tilbyr et eksklusivt skrivekurs med fokus på inspirasjon og det å skape tekst! Kursleder Mona Høvring er kjent for å tematisere områda erotikk, seksualitet og intimitetsproblem i møtet mellom mennesker og skriver ofte om sammenbrudd og relasjonstraumer. Vi kan si at hun befinner seg i super exclusive top VIP class hva angår kompromissløshet og kvalitet.

[VENTELISTE ] Skriveforum: Hvorfor vil jeg skrive? Hvorfor må jeg skrive? Hva i alle dager er det jeg holder på med?

Tidspunkt: Lørdag 5. november kl. 12.00-16.00 og søndag 6. november kl. 12.00-16.00
Sted: Norsk Forfattersentrum, Bakkegata 1A, Trondheim
Deltakerne må være over 18 år. Maks 8 plasser.
Kursavgift: 2800 (ordinær) / 2000 (student, honnør og medlemmer)

Påmelding: fortløpende påmelding  til fredag 14. oktober

Send til: siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no
Skriv fullt navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer. (Husk å melde fra dersom du er student eller pensjonist).
Etter påmelding vil du bli bedt om å sende en tekst på ca. 2 sider. Mer informasjon om dette vil du motta etter påmelding. Tekstene vil i forkant deles med kursholder og de andre deltakerne før kurset.

NB! Kurset er fullt. Vil du stå på venteliste, ta kontakt.

Om kurset

Mona Høvring vil fortelle om hvordan og hvorfor hun ble forfatter, og hva som er hennes arbeidsmetoder og tilnærminger til skrivearbeidet for eksempel gjennom meditasjon og gymnastikk. Høvring vil dele sine overgivelsesstrategier og inspirasjonskilder når hun skriver og hvordan hun selv kan takle perioder med tvil, mismot og stillstand i skriveprosessen.
Kurset kommer hovedsakelig til å fokusere på å bli bedre kjent med egen skriving og dens muligheter via andres lesinger, men målet er også at du skal bli inspirert til å skrive mer. Alle vil få muntlig tilbakemelding av sine tekster fra Høvring på kurset. Deltakere vil også ha mulighet til å kommentere hverandres tekster.
Kurset passer for deg som skriver prosa og poesi, og har lyst til å bli bedre kjent med sjangeren og dens muligheter.

Om kursholderen

Mona Høvring (f. 1962) debuterte i 1998 med diktsamlingen IIK!! Ein dialog, og har siden utgitt en rekke kritikerroste romaner og diktsamlinger. I 2012 ble hun tildelt Språklig samlings litteraturpris for sitt forfatterskap. Romanen Camillas lange netter (2013) ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. I 2018 utkom Høvrings fjerde roman Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født til strålende kritikker. For denne romanen ble Høvring tildelt Kritikerprisen 2018. Hun ble også nominert til Bokhandlerprisen samme år. Høvrings bøker er oversatt til flere språk. I 2021 ble Høvring tildelt Doblougprisen for hele sitt forfatterskap samme år som hennes femte roman Soga om Fråid – hans meiningar og livskjensle kom ut.

– Dette er ein prosa som sprett og dansar både hiphop og halling […] gjerne i same setning … Det er krevjande å setje denne boka på formel, ho må rett og slett opplevast, med eit sinn som opnar for forbindelsar langt utanom det vanlege, for det rare og det uventa. Høgt og lågt, lærd og vulgært […] blir blanda på ein måte ingen gjer etter Mona Høvring.
HILDE VESAAS, DAG OG TID om Soga om Fråid – hans meiningar og livskjensle

Ein roman ein burde lese dersom ein vil oppdage nytenkjande og eksperimentell litteratur
JANNICKE TOTLAND, FRAMTIDA.NO 18.08.2021 om Soga om Fråid – hans meiningar og livskjensle

Absurd, varmt og velskrive frå eit litterært overskotslager
SOFIE BRAUT, STAVANGER AFTENBLAD 30.08.2021 om Soga om Fråid – hans meiningar og livskjensle

Mer informasjon

Norsk Forfattersentrum Midt-Norge
siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no |
Tlf. 21 09 57 72 | www.forfattersentrum.no
Arrangør: Norsk Forfattersentrum
Kurset er støttet av Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa