Skriveforum: Å bygge karakterer og tekstunivers [FULLT]

Norsk Forfattersentrum tilbyr et skrivekurs og helgesamling med fokus på karakterbygging og det å skape tekstunivers! Kursleder Ingvild Schade er kjent for sine smarte, annerledes og artige romaner, og hennes nyeste roman «Bergverket» blei kalt 2019s største litterære overraskelse i Dag og Tid.

Skriveforum: Å bygge karakterer og tekstunivers [FULLT]

Norsk Forfattersentrum tilbyr et skrivekurs med fokus på karakterbygging og det å skape tekstunivers! Kursleder Ingvild Schade er kjent for sine smarte, annerledes og artige romaner, og hennes nyeste roman «Bergverket» blei kalt 2019s største litterære overraskelse i Dag og Tid.

Tidspunkt: Lørdag 31. november og søndag 1. desember kl. 12–15 begge dager
Sted: Norsk Forfattersentrum, Bakkegata 1A, Trondheim
Varighet: Helgesamling, 3 timer x 2 dager
Deltakerne må være over 18 år. Maks 12 plasser.
Kursavgift: 1000 (ordinær) / 500 (student, honnør og medlemmer)

Påmelding (NB! FULLT):
Påmeldingsfrist: fortløpende påmelding fram til mandag 25. november
Send påmelding til: siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no
Skriv tre linjer om deg sjøl, fullt navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer.
(Husk å melde fra dersom du er student eller pensjonist).

Om kurset:

Hvordan får forfattere tilgang til fantasien sin? Og hvordan klarer de å oversette ideer, følelser og tanker til tekstuniverser som engasjerer lesere? Med dette kurset ønsker vi å gi deltakerne en innføring i teknikker forfattere har nytte av når de skriver, og tips til praktiske øvelser man kan gjøre for å øke språkmestringen og evnen til introspeksjon. Stress og prestasjonsjag virker ofte hemmende på kreativiteten. Her oppmuntres det ikke til å være flink, men til å våge å være utforskende og bli kjent med eget personlige uttrykk.

Kurset kommer hovedsakelig til å fokusere på hvordan man konstruerer karakterer. Det vil bli gitt en kort introduksjon av teaterformen «Commedia dell’arte» der de karikerte rollene er utstyrt med få, men overdimensjonerte personlighetstrekk. Ofte er arketypene basert på et dyr eller et naturelement, noe som kommer til uttrykk gjennom deres dynamikk, fakter, interesser og karakteristiske talemåter. Arketypene kan videre fungere som utgangspunkt for en språklig utforskning. Gjennom enkle øvelser vil Schade utfordre kursdeltakerne til å følge språket dit det strekker seg, heller enn å styre det mot noe som synes moralsk eller fornuftig.

I tillegg til dette ønsker Schade å vise hvordan skildringer av det ytre miljøet kan fortelle om karakterenes sinnstilstander. Hvordan ser en ond stol ut? Hvordan oppfører en motorvei seg når den er forelsket? Deltakerne vil få øvelse i å se verden gjennom ulike følelser og temperaturer, og konstruere tekstunivers som konsekvent følger sin egen indre logikk.

Kurset passer for deg som er nybegynner eller har lyst til å lære mer om å bygge litterære karakterer.

Ingvild Schade (f. 1987) debuterte med romanen Drammens rekordbok (2014). Bergverket (2019) er hennes andre roman. Schade er tilknyttet Brageteateret som dramatiker, og har studert ved Skrivekunstakademiet i Hordaland, i tillegg til tekstlinja på Westerdals School of Communication.

Arrangør: Norsk Forfattersentrum Midt-Norge
Kurset er støttet av Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa