"Rope. Hviske. Nynne". Diktkurs med Gro Dahle

Bli med på et lengre diktkurs med Gro Dahle, fire kvelder til sammen. Kurset er delt i to bolker med en skriveperiode mellom. Kursdatoer: 1.-2. november og 22.-23. november, fra 18-22 alle kvelder. Kun 12 plasser.

"Rope. Hviske. Nynne". Diktkurs med Gro Dahle

KURSET ER FULLTEGNET. DU KAN EVT SETTE DEG PÅ VENTELISTE VED Å FYLLE UT SKJEMAET UNDER.

Hva er et dikt? Det kan være mye forskjellig og mange ulike typer! Og hva er forskjellen mellom et barnedikt og et voksendikt?

KURSBESKRIVELSE:

I fire kvelder jobber vi med diktoppgaver, diktteknikker og diktstrategier som kanskje kan ende opp i dikt for barn eller dikt for voksne eller all-alder-dikt. Du trenger ikke levere inn dikt på forhånd, vi kommer til å skrive tjue, tretti, kanskje førti poetiske tekster der og da, og ut fra dette råmaterialet, denne poetiske skattekista, vil vi ganske sikkert finne dikt og biter av dikt og skisser og kladder til dikt som vi kan lese opp for hverandre og få kommentarer på.

Kurset er delt i to bolker med en skriveperiode mellom. Mellom de to kursbolkene vil det bli gitt en større syklus-oppgave, og disse diktene – eller andre dikt dere har liggende – vil bli så gjennomgått forholdsvis grundig i en todagers tekstgjennomgang.

Du trenger ikke være dikter eller dikt-elsker eller være vant med å lese eller skrive dikt. Teknikkene på kurset kan brukes for å skrive både kortprosa, prosapartier til lengre prosa og låter og tekster til musikk eller kjærlighetsbrev eller facebook-oppdateringer! Et helt ufarlig skrivekurs med andre ord, selv om det heter diktkurs.

Gro Dahle (f. 1962) har utgitt diktsamlinger, prosabøker og barnebøker, særlig bildebøker for voksne og barn, såkalt all-alder-litteratur. Hun har også skrevet fagbøker, sangtekster og teaterstykker og er representert i en rekke antologier. Hun har mottatt en rekke litterære priser, blant annet Brageprisen for beste barnebok i 2002. I 2015 fikk hun Triztan Vindtorn poesipris for sin store innsats for norsk poesi.

Kursdatoer: 1.-2. november og 22.-23. november (onsdager og torsdager)

Tid: 18-22 alle dager (16 kurstimer totalt)

Sted: Litteraturhuset (Kverneland i 2. etasje)

Pris: 4000,- inkludert lett servering alle dager

12 plasser

PÅMELDING

Bindende påmelding på skjemaet under. Du får beskjed om du har fått kursplass i en egen e-post etter at påmeldingen er registrert.

[contact-form-7 id="5621" title="Dikt for barn. Kurs med Gro Dahle"]

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa