Poesiti med Ted M. Granlund og Endre Ruset

Ted M. Granlund og Endre Ruset har tall til felles: De ble begge født et steinkast unna 1980, de var begge 20 år gamle da de ga ut sin første bok, og de har begge gitt ut fem bøker. De har dessuten delt et utall kilometer i Poesibilens tjeneste. Vi gleder oss til de kommer for å fortelle Anne Dorte Lunås om alt dette.

Poesiti med Ted M. Granlund og Endre Ruset

Ted M. Granlund og Endre Ruset har tall til felles: De ble begge født et steinkast unna 1980, de var begge 20 år gamle da de ga ut sin første bok, og de har begge gitt ut fem bøker. De har dessuten delt et utall kilometer i Poesibilens tjeneste, da denne har reist land og strand rundt, og bedrevet en sjeldent oppsøkende form for lyrikkformidling. Vi gleder oss til de kommer for å fortelle Anne Dorte Lunås om alt dette.

Ted M. Granlund (f. 1979) debuterte i 1999 med diktsamlingen «Dynamo», på K.Ø.S. Forlag, som han startet selv. Der har han også gitt ut sin fire neste bøker – den foreløpig siste, «Forfalskninger», kom i 2015. Han er dessuten synonym med Poesibilen, som siden 2004 har kjørt rundt på norske veier og delt ut både fartsbøker, parkeringsbøker og glede.

Endre Rusets (f. 1981) første bok var «ribbenas vingespenn» og kom i 2001. Siden det har han skrevet ytterligere tre bøker (den siste var fjorårets utgivelse «Noriaki»), samt en boksingel. Endre har dessuten vært kunstnerisk leder for Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.

Pris: 100,-/70,-
Litteraturhuset i Trondheim, Sellanraa, Kongens gate 2, 7011 Trondheim

Arrangør: Norsk Forfattersentrum, Litteraturhuset i Trondheim og Beijing Trondheim
Støtta av: Trondheim kommune, Fritt Ord, Norsk Forfattersentrums medlemsfond, Norsk kulturråd