Høydepunkter fra vestlandsbokhøsten 2

Høydepunktene står i kø når noen av bokhøstens sterkeste kort kommer til biblioteket. Med Sandra Lillebø, Frode Grytten, Odd W. Surén og Cecilie Løveid. I samarbeid med Bergen offentlige bibliotek.

Høydepunkter fra vestlandsbokhøsten 2

Foto: Helge Skodvin, Odd W. Sùren - Aschehoug

Frode Grytten (f. 1960) har skrive bøker i dei fleste sjangrar og har nådd eit stort publikum. Han har mellom anna vunne Brageprisen, Rivertonprisen og Nynorsk litteraturpris, og bøkene hans er omsette til 17 språk. Han er aktuell med romanen Den dagen Nils Vik døde som han fekk Brageprisen for.

Odd Wilhelm Surén (født 1961) er romanforfatter, novellist, bokanmelder og humorist. Han er mest kjent for sine bøker om Tommy Kristoffersen og ble i 2002 tildelt Mads Wiel Nygaards legat for sitt samlede forfatterskap. Hans bok av året heter Fall.

Cecilie Løveid, født 1951, bor i Bergen. Fra 1999–2011 var hun bosatt i København. Løveids forfatterskap er svært rikt, og omfatter verker innenfor flere sjangre. Hun debuterte med romanen Most i 1972, og har siden skrevet både prosa, lyrikk, og dramatikk. Hennes eksperimentelle scenetekster er siden 1980-tallet ansett som en av vårt lands mest originale bidrag til samtidsdramatikken, og hun regnes som en av de betydeligste lyrikerne i norsk litteratur. Hun har mottatt Ibsenprisen tre ganger, samt en rekke andre litterære priser. Årets bok heter Piggeple.

Sandra Lillebø er født i 1978 i Ålesund og bor i Bergen. Hun debuterte som forfatter i 2011 med diktsamlingen Navnet på den ensomme er frigitt. I 2016 kom hennes andre bok, diktsamlingen Alt skal skinne og blø. Tingenes tilstand var hennes første roman, som nå etterfølges av En fransk familie.

Sted: Bergen Offentlige Bibliotek
Tid: 30. november kl 18.00

Arrangementet er gratis

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa