Forfattersamtalen LIVE: Nina Grünfeld og Bjørn Westlie

En samtale om livshistorier. Forfatterne Nina Grünfeld og Bjørn Westlie har vokst opp med to vidt forskjellige fedrehistorier: Grünfelds far, psykiater og sosialmedisiner Berthold Grünfeld, kom til Norge som syvåring i 1939 som foreldreløs flyktning gjennom Nansenhjelpen. Westlies far var på sin side frontkjemper og nazist.

Forfattersamtalen LIVE: Nina Grünfeld og Bjørn Westlie

Foto: Johs. Bøe/Aschehoug (Grünfeld) og Sonja Balci/Res Publica (Westlie).

Hva har fedrenes opphav og historie hatt å si for de to og deres syn på egen livshistorie? Hvordan blir våre slektshistorier kilde til budskapet vi formidler og hvordan virker de inn på våre liv og de valgene vi tar? Og ikke minst, hvordan påvirker gammel antagonisme dagens relasjoner, som eksempelvis vennskapet mellom Grünfeld og Westlie?

Hjertelig velkommen til en høyaktuell og svært personlig forfattersamtale om det norske jødehatet.

Nina F. Grünfeld (f. 1966) er filmregissør og førsteamanuensis ved Høgskolen Innlandet. Hun er kjent for de personlige dokumentarfilmene «Ukjent opphav», «Den døende doktoren» og «Ninas barn». I 2015 ga hun og Espen Holm ut boken «Ninas barn» om det jødiske barnehjemmet i Oslo under 2. verdenskrig. Grünfeld er aktuell med sin andre bok «Frida. Min ukjente farmors krig», som kom ut nå i mars 2020 og har fått bred omtale og gode anmeldelser. (https://aschehoug.no/Nina_Grunfeld)

Bjørn Westlie (f. 1949) er norsk journalist, forfatter og historiker med doktorgrad. Han har vært journalist i Klassekampen og Dagens Næringsliv, og undervist ved OsloMet. Han fikk Brageprisen for «Fars krig» i 2008, og har skrevet flere bøker med tema fra andre verdenskrig, blant annet «Fangene som forsvant» (2015). Weslie utga i fjor «Det norske jødehatet. Propaganda og presse under okkupasjonen» (2019) som fikk mye og god omtale. (https://respublica.no/bjorn-westlie/)

Du ser direktesendingen på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=SrM7DGERbIQ


Samtalen blir liggende tilgjengelig i én uke etter at arrangementet er gjennomført.

Forfattersamtalen arrangeres i samarbeid med Deichman Majorstuen. Vi takker Fritt Ord for støtte til digital gjennomføring.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa