Forfatter velger film

Mirjam Kristensen leser fra "Jeg har ventet på deg" og holder innledning før visning av filmen "Happy go lucky" (Mike Leigh 2008)

Forfatter velger film

I samarbeid med Cinemateket i Kristiansand arrangerer vi en forfatter velger film-kveld.  Denne kvelden er det Mirjam Kristensen som har valgt film.

Kristensen har skrevet fem romaner og mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap. Romanene hennes handler om eksistensielle spørsmål uten å bikke over i det sentimentale eller bli jålete. Stemmen hennes er alvorlig, underfundig, modig og berørende.

Kvelden starter med at Kristensen leser fra sin siste roman "Jeg har ventet på deg". Deretter blir det pause med servering og etter pausen vil Kristensen holder en kort innledning før visning av filmen "Happy go lucky"

Regi: Mike Leigh, UK 2008, Med: Sally Hawkins, Alexis Zegerman, 119 min. Eng tale, norsk tekst. Digital kinofilm.

Poppy sliter med sitt, men hun er evig optimist. Enhver motbakke møter hun med latter og klakkende, høye hæler. For omgivelsene kan hennes humør bli i meste laget. Hun deler leilighet med venninnen Zoe i London. De er totalt forskjellige. Zoe er den sarkastiske realisten som ser nøkternt på livet og mulighetene det gir. Poppys verden er så skyfri at hun blir satt ut når hun møter negative eller triste folk. Og de er det jo en del av.

Sally Hawkins vant Sølvbjørnen ved filmfestivalen i Berlin for denne rollen, og regissør Mike Leigh ble nominert til Gullbjørnen. De fleste forbinder Mike Leigh med beinharde, brutalt ærlige, sosialrealistiske dramaer fra dagens England. Men galgenhumoren er alltid tilstede, og i Happy-Go-Lucky er den lystig og lett. Leigh skildrer den harde hverdagen på en levende, rørende og underfundig måte og har stor omtanke for sine tragikomiske og menneskelige karakterer. Mike Leigh står bak filmer som Vera Drake (2004), Alt eller ingenting (2002), Hemmeligheter og løgner (1996), Naken (1993) og Life is sweet (1991).

Inngang: 60,-