Finn din sjanger: Dypene i menneskesinnet – Om å være ung og mestre livet

Kristin Auestad Danielsen og Gine Cornelia Pedersen har begge tatt for seg psykisk helse hos unge voksne på en leken og utfordrende måte. De møtes tematisk så vel som sjangermessig, med romaner som grenser mot både det performative i dramatikken og den poetiske lyrikken. Hva har deres sjangervalg å si for tematikken? Kan man dra linjer mellom det å finne sin plass i det voksne livet, og det å finne sin sjanger i litteraturen?

Finn din sjanger: Dypene i menneskesinnet – Om å være ung og mestre livet

Overgangen fra ung til voksen kan være smertefull, komisk, kaotisk, vanskelig, uhåndterlig, umulig. Stokkøyafestivalen er svært fornøyde med å ha fått med seg to av de råeste yngre forfatterskapene vi vet om – Kristin Auestad Danielsen og Gine Cornelia Pedersen, som begge har tatt for seg psykisk helse hos unge voksne på en leken og utfordrende måte. De møtes tematisk så vel som sjangermessig, med romaner som grenser mot både det performative i dramatikken og den poetiske lyrikken. Hva har deres sjangervalg å si for tematikken? Kan man dra linjer mellom det å finne sin plass i det voksne livet, og det å finne sin sjanger i litteraturen?

Kristin Auestad Danielsen er lyriker, dramatiker og forfatter. Hun er aktuell med Vår Vesle, utgitt både som roman og skuespill, og satt opp ved Det norske teateret i høst. Historien om en 30-åring som flytter hjem til foreldrene etter endt kunstutdannelse, og som sliter med å komme seg videre, er omtalt som «en krass diagnose på vår tid».

Gine Cornelia Pedersen er aktuell med romanen Vår i det hinsidige, om en ung jentes oppvåkning – til seksualitet, vekst og brå død. I 2013 fikk hun dessuten Tarjei Vesaas debutantpris for romanen Null, «en bejaende og eksplosiv tirade om å være sårbar, glad, desperat, grenseløs og fylt av håp». Mange kjenner henne også som skuespiller, blant annet i rollen som forfatterspiren Nenne i NRK-serien Unge Lovende.

Samtala er en del av Norsk Forfattersentrums satsing i Bokåret 2019, "Finn din sjanger", og Stokkøya Festival. "Finn din sjanger" er en arrangementsrekke som presenterer bøker og forfattere innafor et bredt spekter av litterære sjangre, gjennom forfattersamtaler over hele landet.

Les mer om Stokkøya Festival og det øvrige programmet her.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa