Broderfolk/Søsterfolk

Mandal bibliotek og Norsk Forfattersentrum Sørlandet inviterer til forfattermøte og samtale om språk og kjønn i skandinavisk litteratur i dag.

Broderfolk/Søsterfolk

Møt Mara Lee, Torben Munksgaard og Tarald Stein til samtale ledet av Irene Gressli Haugen.

Dørene åpner kl. 18:30. Samtalen starter kl. 19.
Salg av vin/øl og småretter.
Fri entrè.

Arrangementet er gratis og støttet av Fritt Ord.

Den svenske forfatteren Mara Lee debuterte i 2002 med Kom, etterfulgt av Hennes vård. I 2008 kom hennes første roman, Ladies, som blant annet handler om kunst, skjønnhet og makt. Lee er en viktig og markant stemme på den unge skandinaviske scenen. Salome er hennes andre roman, og kritikerne har vært samstemte i rosen av hennes evne til å beskrive kropp, kjønn og seksualitet i brytningen mellom barn og voksen.

Den danske forfatteren Torben Munksgaard debuterte i 2007 med romanen «Retrograd» som var den danske vinneren av den store nordiske romankonkurransen. Deretter kom «Den perfekte mand, en selvbiografi» og «Sort hund». I 2014 kom «I virkeligheden», en vidtspennende fortelling om identitet og det moderne menneskets oppgjør med omverdenen – og ikke minst med seg selv.

Den norske forfatteren Tarald Stein debuterte i 2008 med diktsamlingen «Framandkar», og var med det den første i Norge til å bruke erfaringen som transkjønnet i et skjønnlitterært verk. I 2010 fulgte han opp med «Frikar» der han utvider perspektivet fra debuten. Det handler om kjønn og identitet og utforsking av hva det vil si å være menn og kvinner. I begge diktsamlingene utvider og vrir Stein vår måte å tenke kjønn og identitet på.