Weidner-Olsensaken: Hva står egentlig på spill?

Nylig valgte Forlaget Oktober å avslutte samarbeidet med forfatteren Per Marius Weidner-Olsen da det kom frem at enkelte tematikker i hans kritikerroste roman var overlappende med en 17 år gammel ferdigsonet dom. Forfatteren hadde ikke gjort forlaget oppmerksom på dommen, og da det ble opplyst om det delvise sammenfallet mellom romanens tematikk og gjerningen, anså forlaget mangelen på informasjonen om dommen som et tillitsbrudd fra forfatterens side.

Weidner-Olsensaken: Hva står egentlig på spill?

Saken rundt Weidner-Olsens debutroman Jeg hadde en oppvekst nesten som min egen har mildt sagt skapt storm i norske medier de siste ukene, og både forfattere, redaktører og kritikere har bidratt med sine synspunkter.

Men hva er det egentlig som står på spill?

Hvor går grensen for hva man bør melde fra om i en standardkontrakt? Er dette egentlig en sak om ytringsfrihet og kunstnerisk frihet eller er det en sak om samarbeid mellom forfatter og forlag? Hvordan føyer diskusjonen om Weidner-Olsens roman seg inn i debatten om virkelighetslitteratur?

Møt Aftenpostens kritiker Ingunn Økland og forfatter Demian Vitanza i samtale med forfatter og kulturjournalist Thomas Espevik på Deichman Majorstuen onsdag 4. november.

Billetter

På grunn av pandemien og gjeldende restriksjoner, er det kun et begrenset antall billetter tilgjengelig. Billettene er gratis, men du må melde deg på via bibliotekets hjemmeside og mottar da en billett som vises og registreres ved ankomst. På den måten har vi kontaktinformasjon til alle deltagere ved eventuell smittesporing. Meld deg på her:

https://deichmanmajorstuen.hoopla.no/sales/342577222?fbclid=IwAR36AB84G8nAaQBT2nRWDNI0yp9dwX5HQ5sI1SQ7b2intOb9vfbcaUYcDsU

Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Deichman Majorstuen.


Andre arrangement

Sjå alle arrangementa