Tromsøbølgen

Tromsøbølgen er tilbake! I 2019 avviklet skrivekollektivet Stabburet en minifestival for å synliggjøre hva som rører seg blant byens skjønnlitterære forfattere. I år gjentas suksessen, i samarbeid med Norsk Forfattersentrum. Det blir boksamtaler, opplesninger fra bokaktuelle Tromsø-forfattere og debatt om Tromsø som litteraturby. Kveldens avsluttes med åpen mikrofon.

Tromsøbølgen

Program

18.00
Dørenes åpnes på Amtmandens

18:30- 19:15
Litterær høst: Mari Andreassen er i høst aktuell med romanen "Kjøtt og blod". Ingebjørg Liland debuterer med novellesamlingen "Pappa har fest". Møt forfatterne i samtale om bøkene.

19:30-20:30
Debatt: Tromsø – en litteraturby?
Tromsø omtales som musikk- og filmby, men hva er status for litteraturbyen Tromsø? Byen har forfattere, skrivefellesskap, forfatterstudium, forfatterorganisasjoner og litteraturfestival. Men lokalpressen formidler i liten grad litteraturstoff og forfatterne rapporterer om oppmerksomhetsvakuum rundt utgivelsene. Hvordan kan Tromsø styrke sin litterære identitet og bli synligere som litteraturby? Er det noe å lære av andre byer vi kan sammenligne oss med? I panelet: Carina Beddari (litteraturkritiker i Morgenbladet), Morten Wintervold (poet og universiteteslektor ved Forfatterstudie, UiT), Maja Sojtaric (kommentator og kulturanmelder, Nordlys). Samtalen modereres av Ingvild Holvik (forfatter).

20:45-21:45
Opplesning
Kjersti Kollbotn leser fra romanen "Vedvarande svake lag"
Christine Nitter leser fra romanen "Våkenetter"
Irene Larsen leser fra barneboka "Nesten en hest"
Anitra Lykke leser novellen «Fresh» fra antologien "Clarity"
Monika Steinholm leser fra ungdomsboka "Ikke la de døde komme hit"

22.00
Åpen mikrofon. Ta med deg en tekst du jobber med og prøv den ut på publikum!

Tromsøbølgen er støttet av Tromsø kommune og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.