Skrivekurs med Linn Ullmann

KURSET ER FULLTEGNET. Et fordypningskurs for deg som ønsker å utforske og utfordre din egen stemme. Skriveøvelser og samtaler om skrive- og leseprosessen. Kursperiode: 1. mars - 19. mai. Opptak etter søknad. Søknadsfrist 15. februar.

Skrivekurs med Linn Ullmann

KURSET ER NÅ FULLTEGNET.

om kurset

Kurset er lagt opp som en workshop, der deltakerne skriver og leser hverandres tekster. Underveis vil det bli gitt større skriveoppgaver som det jobbes videre med i kursperioden. Du trenger ikke nødvendigvis å ha forfatterambisjoner, - denne workshopen passer like godt for dem som bruker språk og tekst i yrket sitt eller på annen måte, og som ønsker å jobbe videre med sitt språklige uttrykk. Vi gjør oppmerksom på at dette er et prosakurs som vil belyse både skjønn-og faglitterære skriveteknikker.

Kursdatoer: 1/3, 7/3 (mandag), 15/3, 5/4, 12/4, 19/4, 26/4, 3/5, 10/5 og 19/5 (torsdag). Tidspunkt: 18.00 - 21.00.

Praktisk informasjon
Varighet: 10 kurskvelder à 3 timer
Sted: Litteraturhuset (Riverton i 2. etasje)
Kursavgift: 6000,-

Linn Ullmann er en av de mest markante stemmene i nyere skandinavisk litteratur. Hun har tidligere utgitt fem kritikerroste romaner, som blir lest i USA og store deler av Europa. For Nåde (2002) ble hun tildelt Den norske leserprisen, hun har fått Gullpennen for sitt journalistiske virke, og hun har mottatt Amalie Skram-prisen for sitt samlede forfatterskap. Hennes forrige roman, Det dyrebare (2011), fikk overstrømmende mottagelse og var med på flere prestisjetunge «Årets beste»-lister både i Norge og internasjonalt, blant annet i The New York Times Book Review og Kirkus Reviews. Høsten 2015 utkom Linn Ullmanns sjette roman De urolige til enestående kritikker. For denne mottok hun P2-lytternes romanpris og ble nominert til Kritikerprisen 2015.

Linn Ullmann har bred erfaring som skrivelærer og har undervist i skrivekunst flere år, i både utlandet og her hjemme.

søknad om kursplass

Vi regner med stor interesse, men har kun 10 plasser på kurset. Det vil derfor være en opptaksprosess basert på en skriveoppgave som leveres på forhånd. Vår ambisjon er at kurset skal bli morsomt, trygt, strukturert og generøst. Vi ønsker oss derfor en bredt sammensatt gruppe og ønsker alle mellom 18-100 år velkommen til å søke! Under finner du søknadsoppgaven.

OPPGAVE

Skriv maks en (1)  A-4 side der du presenterer deg selv, dine erfaringer med å lese og skrive, og dine forventninger til et slikt kurs som du nå er i ferd med å søke plass på.

Om utseende og filformater:

  • Bruk linjeavstand 1 1/2.
  • Bruk minst 3 cm venstremarg, slik at det er anledning til å notere i margen. Litt romslig høyremarg også (ikke helt ut i kanten av arket).
  • Ikke bruk formattert tekst, annet enn fete typer og kursiv.
  • Filformater: Word-dokumenter er best (.doc eller .docx).,

Søknadsfristen er nå ute og det er ikke lenger mulig å søke plass på dette kurset.