Skrivekurs med Bjørn Sortland

Skriv for barn og unge uten å miste deg sjøl!

Skrivekurs med Bjørn Sortland

Hvordan skrive for barn og samtidig ta vare på din egen litterære stemme? Hvilke strategier kan du bruke for å komme videre med teksten når det stopper opp? Kurset går over to dager.

Bjørn Sortland vil vise deg i hvordan han jobber fra en idé til ferdig tekst. Det blir undervisning i teori, samt konkrete skriveøvelser der du vil få individuelle tilbakemeldinger på oppgavetekster. Han vil vektlegge forskjellige narrative strukturer, samt dramaturgi og han vil på kurset vise eksempler fra film hvor det vil ses på paralleller mellom fiksjon i bøker og fiksjon på film.

Bjørn Sortland har siden debuten i 1992 skrevet rundt 60 bøker for barn, ungdom og voksne i ulike medier og sjangre, gitt ut bildebøker, fag- og skjønnlitterære tekstbøker og skrevet film- og teatermanus. Sortlands bøker er oversatt og utgitt i 24 land, og han har mottatt flere norske og internasjonale priser for sitt forfatterskap.

Han er professor i skrivekunst i Norsk Barnebokinstitutt, har tidligere undervist ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og hatt skrivekurs på Kunsthøgskolen og på Høyskolen Kristiania i Bergen. Han har også undervist i kreativ skriving ved Universitetet i Bergen og Høgskolen på Vestlandet, og om barne- og ungdomslitteratur ved universiteter i utlandet. Han har holdt skrivekurs for barn og unge, og hatt mange ulike formidlingsoppdrag i skolen.

Tid

Fredag 14. april kl 18.00-21.00
Lørdag 15. april kl 12.00-15.00

Sted

Norsk Forfattersentrum Vestlandet, Østre Skostredet 5-7, 5017 Bergen (Litteraturhuset i Bergen, 4. etg.)

Pris

Kr 1 500.- for hele kurset kr 1 000.- for medlemmer i Norsk Forfattersentrum